5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurt la Mina Husnicioara

Furt la Mina Husnicioara

Timp de câteva ore, Mina Husnicioara din Mehedinţi nu a mai furnizat cărbune către Termocentrala Halânga din cauza a doi fraţi, care, împinşi de sărăcie, au furat rolele de susţinere de la banda transportoare de cărbune a carierei

Hoţii nu s-au gândit că au pus în pericol atât viaţa lor şi a angajaţilor, cât şi activitatea din mină, care a fost întreruptă ore bune. Rolele sustrase urma să fie vândute la un centru de fier vechi pentru 7.000 de lei.
Marţi noapte, în jurul orei 4.00, banda de cărbune s-a oprit din senin, iar angajaţii nu au ştiut care era motivul. Câteva minute mai târziu, paznicul minei Husnicioara a sesizat dispariţia rolelor şi a anunţat poliţia.
„Am văzut că lipsesc rolele şi am sunat la poliţie. Se şi vedea că au fost rupte capetele de susţinere şi date jos. Le-au furat cu o maşină, cred, că se vedeau şi urme“, a spus paznicul minei.
Angajaţii spun că nu este prima dată când hoţii vizează componentele din fier ale minei, însă de această dată a fost vorba despre un furt destul de important.
„Au mai încercat şi alţii să fure diferite lucruri din fier, dar niciodată nu au furat ceva important, care să sisteze activitatea minei. Ce s-a întâmplat acum este destul de grav pentru că banda de transportare a cărbunelui a fost oprită brusc şi se putea întâmpla ca în acel moment unul dintre angajaţi să fie accidentaţi. Poliţia şi-a făcut însă treaba foarte bine şi i-au prins“, a spus un angajat al minei.

Au lăsat multe urme

Cât de periculos a fost gestul lor nu i-a interesat pe cei doi bărbaţi, care, după ce au furat rolele, le-au încărcat într-o maşină şi au plecat cu ele acasă. Numai că au lăsat prea multe urme, care i-au ajutat pe oamenii legii să-i identifice.
„Pe 13 aprilie, în jurul orei 4.10, ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi a fost sesizat de către Constantin P., de 24 de ani, din comuna Husnicioara, agent de pază la exploatarea minieră din comună, cu privire la faptul că de la o bandă transportoare au fost sustrase nouă seturi de role, în valoare de 7.000 de lei, fapt ce a determinat scoaterea din funcţiune a acesteia. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliţia Municipiului Drobeta Turnu Severin, care în urma activităţilor specifice întreprinse au identificat suspecţii ca fiind Ionuţ G., de 20 de ani, şi Cristian G., de 23 de ani, ambii din comuna Şimian. Extinzând cercetările, poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 70%, în prezent desfăşurându-se activităţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
În faţa oamenilor legii, făptaşii au recunoscut şi au spus că vroiau să facă rost de bani pentru masa de Paşte. „Ne pare rău că am furat. Nu am crezut că o să ne prindă. Suntem săraci şi vroiam să le vindem la fier vechi, să facem şi noi nişte bani să luăm mâncare pentru Paşte. Acum regretăm. Nu vrem să ajungem la închisoare că avem familii“, a spus unul dintre hoţi. Prejudiciul a fost recuperat de oamenii legii în proporţie de 70% şi înapoiat minei, iar cei doi hoţi au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru furt calificat, urmând ca procurorii să decidă dacă vor ajunge la închisoare sau nu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII