17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal120.000 de lei pentru viaţa elevului Goreci

120.000 de lei pentru viaţa elevului Goreci

Tribunalul Dolj l-a obligat pe Rommel Voicu, tânărul care a înjunghiat mortal un elev şi a rănit un altul, să plătească părţilor civile daune materiale şi despăgubiri morale în valoare totală
de peste 130.000 de lei

Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Rommel Voicu, pe 13 ianuarie, la 16 ani şi 8 luni de închisoare. Acesta a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă, după ce i-a înjunghiat pe elevii Andrei Goreci şi Cristian Manea.
Incidentul în urma căruia au fost înjunghiaţi cei doi elevi a avut loc pe 7 octombrie 2010, în apropierea Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova. Rommel Voicu şi-a pus fratele să se bată cu un elev, iar când a văzut că primul a fost pus la pământ a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare. Manea a fost rănit, iar Andrei Goreci a murit la scurt timp după ce a fost lovit de două ori cu cuţitul în inimă.
În dosarul în care Voicu a fost judecat s-au constituit părţi civile părinţii lui Andrei Goreci, Maria şi Gheorghe Goreci, Cristian Manea, dar şi Spitalul de Urgenţă Craiova. După ce l-a condamnat pe Voicu, instanţa a dispus disjungerea procesului pe latură civilă.

Instanţa a hotărât că o viaţă costă… 120.000 de lei

La jumătatea lunii martie, Tribunalul Dolj a admis în parte acţiunile părţilor civile. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, instanţa l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 21.101 lei drept daune materiale şi 100.000 de lei daune morale către familia Goreci.
În cazul părţii civile Cristian Manea, judecătorii l-au obligat pe Voicu la plata sumei de 10.000 de lei drept daune morale. De asemenea, Tribunalul Dolj a admis acţiunea civilă a Spitalului de Urgenţă Craiova şi l-a obligat pe Voicu la plata a 533,03 lei, sumă care reprezintă cheltuieli cu spitalizarea cu Cristian Manea.
Atât familia Goreci, cât şi Manea au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 30 martie, primul termen fiind fixat pentru 28 aprilie.
Dosarul în care Rommel Voicu a fost condamnat pentru omor calificat este în prezent tot pe rolul Curţii de Apel Craiova, sentinţa dată de Tribunalul Dolj fiind atacată cu apel de inculpat şi de familiile Goreci şi Manea. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 6 aprilie.

Despăgubiri

 Una dintre cele mai mari despăgubiri a fost dispusă de Judecătoria Craiova în dosarul lui Adrian Iosif Cocoană, timişoreanul care a omorât cu Ferarriul pe care îl conducea un tânăr care circula pe trotuar. Cocoană a fost condamnat la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri materiale şi morale de peste trei milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII