14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe repararea străzilor

Începe repararea străzilor

Pe 1 aprilie a expirat termenul de depunere a contestaţiilor la licitaţia pentru repararea străzilor din Craiova. Cum nici o firmă participantă nu a depus contestaţie, municipalitatea a anunţat ieri numele câştigătoarei: Delta ACM ‘93. Această societate va astupa gropile din carosabilul Băniei – ce afectează 105 străzi şi însumează 18.015 mp, potrivit inventarului întocmit de Direcţia de Investiţii a Primăriei Craiova – contra sumei de circa un milion de euro, plus TVA.

Plombări sub clar de lună

Într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri, viceprimarul Craiovei, Teodor Sas, a anunţat că lucrările de plombare a străzilor vor începe cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare. Municipalitatea a fixat pentru Delta ACM ‘93 şi o listă de priorităţi, iar strada Constantin Brâncuşi e în fruntea acestei liste. „În prima fază, reparaţiile vor începe pe străzile pe care a fost deviată circulaţia în urma închiderii Căii Bucureşti. Urmează apoi bulevardele cele mai circulate. Cu această ocazie se vor face reparaţii minore pe strada Amaradiei, bulevardul Olteniei şi bulevardul Tineretului, întrucât aceste străzi vor fi reabilitate tot anul acesta din fonduri europene, însă nu mai putem aştepta câteva luni, până la reabilitare, pentru că s-au format adevărate cratere în carosabil şi nu se mai poate circula în condiţii de siguranţă. Apoi vom interveni pe bulevardul Râului şi, încet-încet, în cartiere, pe toate străzile care au nevoie de reparaţii“, a explicat viceprimarul Sas.
Municipalitatea intenţionează să ceară constructorului să lucreze doar noaptea pe străzile circulate, pentru a nu încurca traficul, şi aşa afectat de închiderea principalei artere a Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII