21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Manichiură pentru primăvară

Întâmpinaţi primăvara cu o manichiură şi o pedichiură ca la carte, potrivit ultimelor tendinţe în materie de formă, lungime şi mai ales culoare. Potrivit experţilor, în acest sezon forma unghiilor trebuie să fie rotundă şi, foarte important, manichiura trebuie menţinută curată. În ceea ce priveşte lungimea, unghiile trebuie să fie scurte sau medii – în această primăvară nu se poartă cele lungi. Hainele prezentate în colecţiile de primăvară-vară sunt în culori strălucitoare şi vibrante, însă aceste nuanţe nu sunt rezervate doar pentru vestimentaţie. Pictaţi-vă unghiile în culori vii precum fuchsia, corai şi portocaliu, însă evitaţi nuanţele fosforescente. Dacă sunteţi adepta stilului clasic, alegeţi o manichiură în culori pastel – roz pal, lavandă sau turcoaz – şi pentru un aspect sofisticat, dar nu exagerat, aşezaţi un singur stras pe unghiile de la degetele arătătoare.

Cremă de faţă cu mucus de melc

O companie columbiană producătoare de cosmetice a creat o cremă de faţă al cărei ingredient de bază este mucusul de melc. Potrivit producătorilor, crema Capibell are proprietatea de a hidrata tenul în profunzime şi de a reduce rapid şi vizibil ridurile, fie ele fine sau profunde. Crema-minune a fost dezvoltată de Laboratoarele Lissia din Columbia, ţară unde există foarte multe crescătorii de melci, ideea acestei invenţii venind după ce îngrijitorii melcilor din crescătorii au observat că pielea de pe mâinile lor devine foarte moale şi foarte hidratată după ce intră în contact cu mucusul de melc. Crema Capibell intră astfel în galeria produselor cosmetice revoluţionare şi inovatoare, printre care se numără un ser pe bază de venin de şarpe, un ser ce conţine proteine obţinute din placentă şi o cremă cu cristale extrase din lichidul seminal. Preţul cremei cu mucus de melc este de zece lire sterline, iar produsul va fi lansat pe piaţă în mod oficial săptămâna viitoare în cadrul unei expoziţii de produse cosmetice organizată la Milano.

Cosmeticele vechi, periculoase pentru sănătate

Experţii din domeniul frumuseţii şi îngrijirii ţin să avertizeze că produsele cosmetice vechi pot fi extrem de periculoase pentru sănătate. Infecţiile oculare sunt cel mai des întâlnit efect al utilizării produselor cosmetice vechi pentru că acestea sunt contaminate cu bacterii şi spori pe măsură ce timpul trece. Poate fi destul de dificil să stabiliţi când cosmeticele nu mai pot fi folosite, pentru că data expirării nu este marcată pe cutie, însă este bine să ştiţi că, dacă textura produsului este cremoasă sau lichidă, atunci „durata de viaţă“ este mai scurtă decât a celor solide. Cele mai periculoase produse sunt cremele de faţă, dar şi fardurile şi rimelurile – acestea din urmă pentru că vin în contact direct cu ochiul, un organ extrem de sensibil. Utilizarea fardurilor sau rimelului vechi poate provoca apariţia blefaritei – o boală ce se manifestă prin inflamarea pleoapelor – sau a conjunctivitei. De aceea, experţii recomandă să schimbaţi fardurile de ochi după trei luni de la prima utilizare, să aruncaţi cremele şi loţiunile hidratare după aproximativ un an şi să nu folosiţi pudra, creioanele dermatografe, rujul şi strugurelul mai mult de 18 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU