21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum îşi negocia Petcu şpaga

Cum îşi negocia Petcu şpaga

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, acuzat că a primit mită de la un om de afaceri căruia îi încredinţase lucrări la Snagov, şi-a negociat sumele inclusiv pe şantier, acolo unde a avut loc şi flagrantul ce a dus la prinderea lui, joi, de către procurorii anticorupţie, relatează Realitatea TV.
Potrivit referatului cu propunerea de arestare, Marius Petcu a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro. Imobilul a fost trecut însă pe numele soţiei liderului sindical, Claudia Petcu, vicepreşedinte al CNSLR Frăţia. Valoarea vilei a fost cu mult diminuată, ea fiind evaluată la doar 50.000 de euro. Anchetatorii susţin că, pe 1 februarie, Petcu a primit, prin intermediar, vila situată în staţiunea Predeal. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare.
Din interceptări reiese că Petcu nu a fost mulţumit de vilă şi i-a cerut omului de afaceri să îi dea bani lichizi. Ei au ajuns să negocieze tranşele de bani chiar în prezenţa fiului liderului sindical.
În acest dosar este învinuit şi un notar, care a ajutat la tranzacţionarea vilei din Predeal, de la o persoană care avea datorii la Scrieciu. „Claudia Petcu ar vrea să plătească în aşa fel încât să nu fie luaţi mâine-poimâine la întrebări, că ar fi luat vila la două milioane de lei vechi“, se menţionează într-o interceptare din referatul cu propunerea de arestare.
Flagrantul a avut loc pe şantierul de la Snagov, unde Petre Scrieciu i-a adus lui
Petcu 40.000 de euro.
La dosar există discuţii în care Marius Petcu şi omul de afaceri negociau în câte tranşe să fie dată mita. Liderul CNSLR Frăţia îşi cerea „comisioanele“, iar Petre Scrieciu voia alte lucrări de la sindicate.
Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca Petcu să fie judecat în libertate. Magistraţii au respins astfel propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA.
Decizia Curţii de Apel a fost atacată cu recurs.
Procurorii DNA susţin că, în perioada 2009-2010, Marius Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.
Procurorii spun că
respectivul contract are ca obiect executarea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov“, preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII