Vulcanizările, la control!

Poliţia Locală Craiova a început să amendeze vulcanizările ai căror angajaţi umflă sau schimbă roţile maşinilor pe carosabil

Poliţiştii locali au început de câteva zile o amplă acţiune de verificare a vulcanizărilor din Craiova, acordând o importanţă deosebită controalelor la unităţile de acest gen amplasate pe bulevardul Carol I, devenit una dintre cele mai aglomerate artere rutiere după închiderea circulaţiei în centrul municipiului.

Regulile pe care trebuie să le respecte aceste vulcanizări sunt simple. „Ca să-şi desfăşoare activitatea pe carosabil, vulcanizările ar trebui să aibă o autorizaţie de la RAR, ori RAR a retras toate aceste autorizaţii, deci nici o vulcanizare nu mai poate lucra pe carosabil. Şi nici pe trotuar, întrucât acesta poate fi ocupat de comercianţi doar pentru publicitate sau expunerea de mărfuri, şi numai în baza unei autorizaţii de la primărie“, a explicat Mihai Pistolea, şeful Serviciului Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale Craiova.

După faptă, şi amendă

Puţine vulcanizări respectă însă reglementările în vigoare. Aşa se face că pe Carol I mai multe astfel de firme au fost avertizate sau chiar sancţionate. Spre exemplu, SC AVS Pneu SRL, al cărei gestionar este Stelian Peşea, a primit joi 500 de lei amendă. În schimb, vecinul său – Întreprinderea Individuală Bratosin Ion – s-a ales doar cu un avertisment scris, iar SC Rudi Rose SRL şi SC Tir Company SRL au primit avertismente verbale.

„Diferenţierea am făcut-o în funcţie de gravitatea faptei, pentru că pe unii i-am prins demontând efectiv roţile de la maşini în stradă, deci încurcând pentru mai mult timp circulaţia, în timp ce alţii se limitau doar să bage repede presiune la roţile maşinilor pe carosabil. Era normal ca şi sancţiunile să fie diferenţiate“, a spus poliţistul Mihai Pistolea.


Vineri, o altă vulcanizare a fost sancţionată. Întreprinderea Individuală Vijulie Gheorghe, ce are sediul pe bulevardul Carol, la nr. 67, a primit amenda maximă, de 700 de lei, pentru că lucra pe carosabil. „Dacă cineva vrea să facă o vulcanizare, trebuie să înţeleagă că are nevoie de spaţiu, de o curte, nu poate lucra în stradă“, avertizează şeful Serviciului Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale Craiova.

Amenzi pentru vânzătorii de baterii auto

Poliţiştii locali au sancţionat cu ocazia aceloraşi controale şi două firme care vând acumulatori auto în zona Podişor. Atât SC Acumulatori Auto SRL, cât şi SC MB Auto SRL au primit câte 700 de lei amendă.

 
Autori

Comenteaza acum

11 Comentarii

 1. radu said:

  ma mir….chiar nu-mi vine sa cred! v-ati lovit la cap sau ce este cu gesturile astea pe voi?
  Oricum, felicitari…

 2. bebe said:

  Nu trebuie verificate doar cele de pe centru. Sa se observe aceeasi situatie si la vulcanizarea de pe Bd. Decebal vis-a-vis de benzinaria MOL. Este imposibil de circulat prin zona, mai ales ca cei de acolo se ocupa si cu TIR-uri si autobuze ocupand tot trotuarul. Deasemenea sa revenim cu o sesizare mai veche pentru Multimobila unde dubita parcata in usa mgazinului ne obliga sa circulam pe strada. Respect cititorilor cotidianului.

 3. desfintati politia comunitara said:

  va dati seama au intrat castraveti in actiune?

 4. Gicu said:

  A se vedea si asa zisa “Clinica de Roti” din Imparatul Traian (fosta Silozului) unde se percep tarife f. mari, dupa ureche, nu se dau niciodata facturi pentru operatiile prestate, se lucreaza la negru, inclusiv pe trotuar. Probabil ca cei care trebuie sa vada aceste lucruri sunt manjiti, mafia e la putere, toti terchea berchea au facut averi absolut fraudulos si ne mai miram ca nu sunt bani la buget pt. plata pensiilor… Rusine jigodiilor, la puscarie cu voi !

 5. Nae B. said:

  Felicitari Politia Locala! Numai s-o tineti tot asa! Chiar trebuia sa luati masuri impotriva vulcanizarilor! Bravo!

 6. :| said:

  ce-i cu felicitarile astea? se trezesc o data la 10 ani si asta doar pt bani si voi felicitati. sunteti penibili, romanasilor. peste o saptamana o sa aveti aceeasi dezordine miorotica.

 7. Emilien said:

  cand aflam si cine a luat spaga in momentul primirii autorizatiei? atunci nu au stiut ca astia nu au spatiu pt aceasta activitate? Asa se face in romania … ati uitat vulcanizarea lu’ nea Fane de la geamuri de pe titulescu?
  http://www.gds.ro/ Actualitate/2006-08- 12/Vulcanizare+cu+bu cluc+pe+strada+Topor asi&hl=vulcanizare&t ip=toate

  omul a platit darile catre primarie si dupa cateva zile l au dat afara … ca era tigan si incurca treburile in zona? … nici in ziua de azi omul nu si a mai gasit spatiu pentru vulcanizare ….

 8. bau bau said:

  chiar nu mai inteleg absolut nimic ,chiar asa domnu pistolea nu stie ca daca incepi sa dai sanctiuni contraventionale trebuie sa-i sanctionezi pe toti.INTREBARE PTR.POLITIA LOCALA -CEI CARE AU PRIMIT AVERTISMENTE V-AUB PUTUT FACE DOVADA CA EI AU UN SPATIU AL LOR UNDE DEMONTAU ROTILE DE LA MASINI?EU UNUL NU CRED .RUSINE SA VA FIE

 9. bingo said:

  Politistul Pistolea este supranumit…”manut za”!!!
  Mai ..manutza, mai da jos din burta aia, ai 1,65m si 90 kg. Ce studii ai tu sa devii “seful” serviciuluii comercial?????? Cumva…specializare a…”manutza”???

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 26 martie 2011

Actualitate

» Fotbal – Lupescu: Nu se pune problema demiterii lui Răzvan
» Fotbal – Răzvan Lucescu: Nu trebuia să pierdem
» Fotbal – Bosnia-Herţegovina – România, scor 2-1
» CJ Gorj a aprobat rectificarea bugetului pe 2011
» Primăria face ordine la asociaţii
» Fotbal – FRF mută meciul cu Bosnia la comisiile UEFA
» Nebunia aerului
» Motoare şi biciclete în Cetatea Băniei
» Scurte ştiri

Local

» împădurire cu salcâm la Vlădila
» Demisie din Consiliul Local Craiova
» Bolnavii de cancer se întorc la „Filantropia“
» Craiovenii cumpără iodură de potasiu
» Crin Antonescu: Severin ar trebui să demisioneze
» Transport agabaritic în Craiova
» România trece la ora de vară
» A intrat cu motocicleta într-un taxi
» Pedepse mai blânde?
» Vulcanizările, la control!
» Calendar
» Personalitatea săptămânii
» Gerota, un craiovean de renume
» Cartea de weekend
» Scurte ştiri
» Schiţă monografică a Teatrului Liric
» „Văduva veselă“ i-a încântat pe craioveni

Dolj

» S-a terminat balamucul de pe centura Băileştiului
» Ziua poliţiştilor doljeni
» Spectacolul tradiţiei la Casa Băniei

Gorj

» Bani de la stat pentru elevii săraci
» Consiliu Consultativ al oamenilor de afaceri
» Concert de muzică clasică

Sport

» Fiscul nu-l dă pe Costea la Steaua
» Costică Ştefănescu, aniversare în SUA
» Pandurii, victorie de moral la Sibiu
» S-au făcut plăţi la Ştiinţa!
» Mititelu, dator şi lui Tăbîrcă
» Victor Becali: Florin Costea, doar în străinătate
» Jerry Gane nu concepe eşecul cu Alba Iulia
» „Război“ în Bosnia

Magazin

» Spune-mi ce bei ca să-ţi spun cum eşti!
» Reguli noi în dragoste
» Războiul pernelor
» Întreruperi energie electrică programate pentru luni
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Blake Lively, intimidată de stilişti
» Luminile Nordului

Top