13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocatul Militaru a scăpat de la Gherla

Avocatul Militaru a scăpat de la Gherla

După zece luni de la arestarea preventivă a judecătorilor Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu de la Secţia penală a Tribunalului Dolj şi a avocaţilor Octavian Ciucă şi Ion Militaru, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a apreciat că acesta din urmă poate fi judecat în continuare în stare de libertate. Avocatul Ciucă a fost eliberat de aceeaşi instanţă la sfârşitul lunii ianuarie.
Pe 6 mai 2010, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorului Anghel şi a avocaţilor Ciucă şi Militaru. Avocaţii au fost acuzaţi de trafic de influenţă, iar Anghel, de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de luare de mită.
Ulterior a fost arestat şi colegul lui Anghel de la Secţia Penală a Tribunalului Dolj, judecătorul Bogdan Diaconescu, acesta fiind acuzat de luare de mită în acelaşi dosar.
Potrivit anchetatorilor, cei patru au pretins şi primit suma totală de 45.000 de euro de la trei persoane, judecate în stare de arest pentru înşelăciuni cu cecuri fără acoperire, pentru a le obţine pedepse mai uşoare.
Până să fie eliberat, avocatul Militaru a încercat în mai multe rânduri să convingă instanţele că poate fi judecat în stare de libertate.  
În octombrie 2010, acesta declara în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova: „Suntem de şase luni în arest. Ne-am recunoscut faptele de care suntem acuzaţi şi ar trebui să fim eliberaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII