12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

nVidia lansează o nouă placă video
Compania nVidia pregăteşte în mai puţin de o săptămână o nouă surpriză pentru împătimiţii de calculatoare – o nouă placă video dual GPU. Aceasta se va numi GeForce GTX 590 şi va fi realizată în jurul a două cip-uri GF110 (prezente în modelele GTX 580 si GTX 570). Cele două GPU-uri au active toate cele 512 Stream Processors, 48 ROP-uri şi 64 unităţi de texturare. Totodată, fiecare are 1,5 GB memorie GDDR5, cu o magistrală de 384 bits. Însă frecvenţele vor fi semnificativ scăzute, pentru a reduce pe cât posibil consumul. Se preconizează ca GPU-urile să aibă 600 MHz, cu toate cele 1024 Stream Processors la 1200 MHz şi memoria la 3400 MHz. Placa va fi destul de scumpă, din cauza unui PCB cu 12 straturi.

Internet Explorer 9, pe piaţă
Microsoft a lansat, în sfârşit, varianta finală a lui Internet Explorer 9. Spre deosebire de celelalte sisteme de operare existente pe piaţă, acesta are suport pentru HTML5 şi un download manager propriu. Sistemul promite securitate în ceea ce priveşte site-urile de phishing. Cu o interfaţă simplificată, copiată după ideea Chrome, browserul poate fi downloadat de pe site-ul Microsoft, dar poate fi instalat doar dacă aveţi Windows Vista sau Windows 7.

iPad-urile se vând ca pâinea caldă
Apple a lansat cel de-al doilea iPad care depăşeşte recordurile în materie de vânzări. Acestuia i-a trebuit doar un weekend pentru a egala vânzările din prima lună ale celui dintâi model – un milion de tablete de iPad-uri în doar două zile. Primele exemplare s-au epuizat într-un timp record de pe rafturile magazinelor din America, unde a fost lansat acest gadget. Restul lumii mai trebuie să aştepte până pe 25 martie, pentru a-l putea achiziţiona.

Google blochează informaţiile
În încercarea de a-şi face motorul de căutare pe placul tuturor utilizatorilor şi de a se mula în funcţie de nevoile lor individuale, compania Google lucrează la un sistem de blocare a informaţiilor. Acest lucru va fi posibil datorită butonului de blocare care va fi ataşat fiecărui rezultat. Nu contează dacă am blocat din greşeală ceea ce nu trebuia pentru că putem remedia problema accesând meniul adiţional. Într-un final, acest blocaj de informaţie va duce la scăderea indexării site-urilor respective.
• Grupaj realizat de Iulia Dumitrescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS