22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBercea a rămas fără permisul de portarmă

Bercea a rămas fără permisul de portarmă

Poliţiştii i-au retras permisul de portarmă lui Bercea Mondial şi i-au ridicat cele două arme pe care acesta în mod curios le deţinea legal, deşi este analfabet, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.
Imediat după ce a început ancheta în cazul lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, dar mai ales după ce s-a constatat că este analfabet, au fost făcute mai multe verificări, spun sursele citate.
Dacă în cazul permisului de conducere nu se poate face nimic pentru moment, poliţiştii s-au sesizat cu privire la permisul de portarmă şi i l-au ridicat. De asemenea, cele două arme pe care Bercea Mondial le deţinea, una marca Benelli, de calibru 12 milimetri, şi una marca Walter, de calibru 5,6, au fost ridicate de poliţişti şi vor fi vândute în regim de consignaţie printr-un magazin de specialitate, urmând ca Interlopul să primească banii obţinuţi.
Legal, permisul de portarmă poate fi obţinut după ce solicitantul face cursuri şi susţine un examen la o asociaţie de vânători, examen ce cuprinde legislaţia în vigoare privind uzul de armă, dar şi cunoştinţe despre speciile ce pot fi vânate şi obligaţiile ce-i revin vânătorului. Ulterior, cu rezultatul examenului, candidatul se prezintă la poliţie, unde i se eliberează autorizaţia în baza căreia poate deţine arme de foc de vânătoare.
Bercea Mondial şi-a obţinut permisul de portarmă în 1998 şi este membru al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olt, însă poliţiştii au mari îndoieli în ceea ce priveşte corectitudinea susţinerii examenului.
Verificările poliţiştilor arată că, în 1998, când a obţinut permisul, Bercea şi-a cumpărat prima armă, o carabină CZ, pe care ulterior a vândut-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU