11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSărbătoare la Rânca

Sărbătoare la Rânca

Mii de turişti s-au distrat în weekendul trecut la Rânca, la Serbările Zăpezii şi la Cupa Sănătăţii

Distracţia, muzica şi voia bună au fost la ordinea zilei sâmbătă pe pârtia principală de la Rânca. Aproximativ 3.000 de turişti au urcat la Rânca fie pentru a se distra pe pârtii sau în afara acestora, fie pentru a lua parte la competiţiile organizate de Salvamont şi de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Gorj. Sâmbătă, începând de la ora 10.00, sute de persoane au sosit la pârtia principală, pentru a se înscrie la concursul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Organizatorii au acceptat în competiţie aproximativ 100 de persoane, care au concurat la diferite categorii de vârstă. Cel mai tânăr schior a avut numai trei ani, iar cel mai în vârstă – 67 de ani. Câştigătorii de la fiecare categorie au fost onoraţi cu trofee, diplome, căciuli şi fulare.

Şeful Salvamont a scos cel mai bun timp

Cel mai bun timp scos pe pârtie a fost al lui Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj. De o viaţă pe pârtiile de la Rânca şi un practicant înrăit al sporturilor de iarnă, Sabin Cornoiu a reuşit să parcurgă distanţa de 500 de metri în 30 de secunde şi 18 sutimi, cu patru secunde în faţa următorului clasat. „Am vrut să văd cum mai alunecă schiurile. De obicei, participau copiii mei. Noroc că a fost cineva mai în vârstă decât mine în concurs, că eram cel mai bătrân de pe schiuri! Am avut mulţi participanţi şi iubitori ai schiului. Nu a fost o competiţie de nivel olimpic, important a fost ca lumea să se simtă bine. O dovadă a acestui fapt este că anul acesta cel mai mic dintre participanţi a avut numai trei ani“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj.
 
Cupa Sănătăţii, în nocturnă

Proprietarii de pensiuni, restaurante şi hoteluri din zonă au fost implicaţi în întreţinerea atmosferei pe pârtie şi, mai ales, în afara acesteia. Pe lângă spectacolul muzical, participanţii la Serbările Zăpezii au beneficiat gratuit de ceai şi vin fiert. După ora 18.30, a urmat alt concurs pe pârtie, respectiv Cupa Sănătăţii, la care au participat aproximativ 70 de persoane.
Cu toate că a fost dedicată angajaţilor din sistemul de sănătate, au fost acceptaţi în concurs şi alţi iubitori ai schiului, indiferent de meserie, însă, în clasamentul câştigătorilor, s-au regăsit numai angajaţi din Sănătate.  „A fost cea mai frumoasă zi de iarnă la Rânca din sezonul acesta. A nins în ultimele zile foarte mult şi condiţiile au fost excelente. Super distracţie, muzică. Am băut ceai, pentru că am urcat cu maşina. Nu m-am simţit pregătit să particip la concurs, dar mi-am pus schiurile şi am coborât de câteva ori, după ce s-a terminat concursul. Sper să mai ţină zăpada să mai urcăm şi în martie la Rânca“, a spus Vali Pârvulescu, din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS