7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMama - în comă, fiica - moartă

Mama – în comă, fiica – moartă

O fată de 12 ani a decedat sâmbătă, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Și mama ei a ajuns la spital, în comă alcoolică și intoxicată cu monoxid, însă a scăpat cu viață.

Bianca, o elevă de 12 ani din Ursați, localitate componentă a municipiului Târgu Jiu, a fost găsită sâmbătă decedată, iar Vasilica Munteanu, mama sa – leșinată. Amândouă s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Rudele femeii au anunțat poliția și ambulanța. În urma manevrelor de resuscitare efectuate de medici, femeia de 32 de ani a fost stabilizată şi transportată la Spitalul Judeţean Gorj pentru acordarea de îngrijiri medicale. Minora de 12 ani a fost declarată decedată.
„Din primele cercetări s-a stabilit că încălzirea camerei se realiza cu o sobă pe lemne. Cauza probabilă a decesului fetiţei a fost intoxicaţie cu monoxid. Corpul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Gorj.

Mama, în comă alcoolică

La spital, medicii au constatat că Vasilica Munteanu, mama fetei decedate, era în comă alcoolică. Vasilica Munteanu mai are trei fete și nu este căsătorită. Celelalte fete au 11 și 6 ani. Copila de 11 ani a povestit polițiștilor că mama sa a băut vineri seară alcool primit de pomană de la vecini.
„A fost adusă pentru îngrijiri medicale o pacientă de 32 de ani, victima unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Era foarte agitată. Acum este stabilă hemodinamic şi va fi supravegheată permanent“, a declarat Ramona Oprea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.

femeia consuma frecvent alcool

Vecinii femeii au povestit că Vasilica Munteanu obișnuieşte să consume alcool. „Vasilica bea des și cred că a învățat-o și pe fata care a murit să bea. Aveau o sobă pe lemne. Anul trecut, a venit salvarea și le-a luat pe amândouă la spital, pentru că băuseră. Fetele au tați diferiți. Le mai ajutam noi cu mâncare, pentru că Vasilica nu are nici un venit în afară de alocații“, a spus un vecin.
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj vor demara o anchetă în acest caz. Dacă Vasilica Munteanu va fi găsită vinovată, aceasta riscă să fie suspendată din drepturile părinteşti.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS