22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞase ani de puşcărie pentru agentul Mitru

Şase ani de puşcărie pentru agentul Mitru

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au găsit vinovat pe poliţistul-haiduc, acuzat că se îndeletnicea în timpul liber cu „vămuirea“ celor care-şi făceau cumpărături din Metro sau alte zone comerciale de pe raza Secţiei 3 Poliţie.

Povestea acestui dosar penal a început în dimineaţa de 18 mai 2010, când doi cetăţeni s-au adresat Serviciului Judeţean Dolj al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), unde au sesizat că li s-a pretins şpagă de către un lucrător al Secţiei 3 Poliţie Craiova, pentru a fi „iertaţi“ de anumite încălcări ale legii. Poliţiştii de la DGA s-au pus imediat de acord cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au organizat un flagrant, beneficiind şi de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii Dolj.
Folosind bani marcaţi cu cerneală fluorescentă, purtând inscripţia „MITĂ“, cei doi denunţători s-au dus câteva ore mai târziu la întâlnirea cu poliţistul. Agentul-şef Cosmin Mihai Mitru a picat în plasă, fiind surprins în flagrant în timp ce primea 550 de lei şpagă de la cei doi cetăţeni.
„Unuia dintre cetăţeni i-a fost solicitată suma de 250 de lei pentru neacordare de prioritate, iar celuilalt – 300 de lei pentru trecere pe culoarea roşie a semaforului. Celui din urmă i-au fost reţinute documentele de identitate şi permisul de conducere până la primirea banilor“, se menţiona la vremea respectivă într-un comunicat al DGA.

Obicei mai vechi

Anchetatorii au stabilit că, de fapt, şpaga era o obişnuinţă la agentul Mitru. Chiar şi după orele de program, poliţistul avea obiceiul de a ieşi la „ciugulit“ în oraş, prin zona Metro sau prin alte complexuri comerciale de pe raza secţiei unde lucra. Acolo, îmbrăcat în uniformă, trăgea pe dreapta maşinile de marfă şi îi lua la puricat pe comercianţi, nelăsându-i în pace până când nu-şi primea „cota“.
Pe baza probelor adunate împotriva lui, procurorii şi poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi înşelăciune. În ziua următoare, agentul de poliţie a fost arestat preventiv.
Trimis apoi în judecată, poliţistul a fost găsit vinovat şi condamnat de Tribunalul Dolj, pe 31 ianuarie 2011, la şase ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII