22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani în schimbul suferinţei

Bani în schimbul suferinţei

Soţii Grigore din localitatea Şerbăneşti, al căror copil s-a stins anul trecut după ce s-a prezentat la spital cu o banală fractură de mână, vor bani în schimbul suferinţei. Cei doi au fost audiaţi deja de procurori. Soţii Grigore au declarat că s-au constituit părţi civile şi au cerut daune materiale şi morale.

110.000 de lei vor soţii Grigore, din localitatea Şerbăneşti, judeţul Olt, de la medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, pentru moartea fiului lor, Marian Cristian Grigore.  
Copilul de doar nouă ani a ajuns pe 23 mai la spitalul slătinean cu o banală fractură de mână. În primă fază, medicul ortoped Paul Iancu i-a pus mâna în ghips. După trei zile, copilul a fost externat. În drum spre casă, mama lui a observat că mâna fiului ei începuse să se înnegrească şi a decis să revină la spital. Băiatul a ajuns la Secţia chirurgie infantilă şi a fost preluat de Mircea Tusciuc. Pe 26 mai, i-a fost desfăcut ghipsul, iar în ziua următoare a suferit o intervenţie chirurgicală. Au apărut apoi alte complicaţii, iar medicii de la Slatina au decis să îl trimită la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti cu elicopterul. Pe drum însă băiatul a decedat.
Anul trecut, în urma unei anchete ministeriale contractele celor doi medici au fost desfăcute. De atunci, Colegiul Medicilor Olt anchetează cazul.

Daune morale şi materiale

Părinţii micuţului nu au stat însă cu mâinile în sân. Soţii Grigore au depus plângere penală împotriva medicilor Tusciuc şi Iancu. „Părţile vătămate – soţii Grigore – au fost audiate în faza de urmărire penală“, a declarat Pavel Eftenie, avocatul soţilor Grigore.
Aceştia s-au constituit şi părţi civile în acest dosar şi solicită de la cei doi medici implicaţi în acest caz daune morale şi materiale.  „Am cerut daune morale 100.000 de lei şi daune materiale 10.000 de lei“, a explicat Constantin Grigore, tatăl lui Marian Grigore.
De asemenea, părinţii lui Marian Grigore au mai fost audiaţi recent şi de Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Olt. Conform Colegiului Medicilor Olt, Comisia de disciplină urmează să se pronunţe în legătură cu vinovăţia celor doi medici implicaţi în acest caz, la sfârşitul lunii februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS