10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBalul Izmenelor, la Iloviţa

Balul Izmenelor, la Iloviţa

Localnicii din comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi, au petrecut sâmbătă seară la concursul-paradă Balul Izmenelor. Copii, tineri, dar şi bătrâni au împrumutat sau au scos de la naftalină costumele tradiţionale şi au ieşit la joc.
Cea de-a XV-a ediţie a Balului Izmenelor a adus anul acesta mai multă lume decât în anii trecuţi, iar organizatorii au fost mulţumiţi că tinerii din Iloviţa nu s-au îndepărtat de tradiţii.
„Este un costum foarte vechi, de la străbunicul meu, şi de trei ani particip la bal. Este foarte frumos, ne distrăm, ieşim în sat şi ne plimbăm pe uliţe, strigăm pe la porţile fetelor ca să le luăm la bal“, a spus un tânăr.
„Balul Izmenelor este deja o tradiţie în Iloviţa şi de fiecare dată ne bucurăm să vedem că tinerii participă. Ne-am dorit să ţinem această tradiţie pentru că în comuna Iloviţa, cu foarte mulţi ani în urmă, oamenii se îmbrăcau aşa şi fiecare petrecere sau sărbătoare era un prilej ca să îşi arate costumele populare noi. O să organizăm acest bal atât cât se va putea şi sperăm că oamenii vor fi alături de noi“, a spus Gheorghe Florescu, organizator.
Balul, la care au participat peste 40 de perechi îmbrăcate în costume populare, s-a terminat spre dimineaţă, când s-au acordat diplome de participare şi a fost premiat cel mai frumos costum tradiţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS