13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞi-a instigat amicul să îi fure bijuteriile

Şi-a instigat amicul să îi fure bijuteriile

Întorsătură de situaţie în cazul unui furt petrecut pe 9 ianuarie, la Bâlteni, judeţul Gorj, soldat cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro. Poliţiştii au scos la iveală faptul că hoţul fusese instigat chiar de fiul proprietarilor casei jefuite, cu care era prieten. Acesta a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de furt calificat.
Romică C., de 30 de ani, din satul Moi, comuna Bâlteni, a fost reţinut pentru furt calificat după ce oamenii legii au demonstrat că, în noaptea de 8 spre 9 ianuarie, sustrăsese din casa unei familii din acelaşi sat suma de 55.000 de euro şi bijuterii în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Prejudiciul creat a fost recuperat în proporţie de 90%.

Intenţionau să împartă „prada“

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că hoţul a fost instigat la furt chiar de fiul proprietarilor casei jefuite. Cei doi bărbaţi sunt prieteni şi oamenii legii cred că ei intenţionau să împartă „prada“.
Romulus Negroiu, de 35 de ani, a fost reţinut de poliţişti şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă după ce oamenii legii au descoperit că el l-a învăţat pe Romică C., care îi este prieten, să fure din casa părinţilor săi banii şi bijuteriile. Romulus Negroiu este profesor de sport la Şcoala Generală Nr. 1 din oraşul Rovinari şi nimeni nu îşi explică gestul lui. Poliţiştii au aflat chiar de la hoţ cum s-au întâmplat lucrurile. „Poliţiştii au stabilit că principalul suspect, Romică C., ar fi fost instigat să comită furtul de către Romulus Negroiu, fiul proprietarilor casei jefuite. Poliţiştii au dispus reţinerea lui Negroiu pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de furt calificat. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

Fost antrenor la Energia Rovinari

Romulus Negroiu a fost antrenor al echipei de fotbal Energia Rovinari, actualmente Pandurii 2, fiind concediat în martie 2007. Acesta spune pe pagina sa de pe un site de socializare că filosofia lui de viaţă este „mai bine mori în picioare, decât să trăieşti în genunchi“.
În prezent, Negroiu este profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Generală Nr. 1 din Rovinari, directorul unităţii şcolare descriindu-l ca pe un om integru. „Nu-mi vine să cred că s-a ajuns aici. Din punct de vedere profesional, nu am ce să-i reproşez domnului Negroiu. Este un cadru didactic care mereu şi-a făcut treaba. Rămâne de văzut dacă a fost în stare de asemenea fapte. Mi se pare foarte ciudat că şi-a ajutat prietenul să îi fure din casă, nu înţeleg de ce“, a declarat directorul Şcolii Generale Nr. 1 Rovinari, profesorul Grigore Curcanu. Nici primarului comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, nu i-a venit să creadă când a auzit că profesorul de sport a fost reţinut. „Familia Negroiu este una dintre cele mai respectabile din comună. În ceea ce-l priveşte pe Romulus, acesta nu a pus niciodată probleme, nici acum şi nici când a fost mai tânăr“, a afirmat edilul.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.
Ieri, la un post de televiziune, cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican, care este naşa fiului lui Romulus Negroiu, a declarat că bijuteriile furate îi aparţin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII