6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComasare cu scântei

Comasare cu scântei

Decizia de comasare a Şcolii cu Clasele I – VIII nr. 5 şi Şcolii cu Clasele I – VIII „Vlaicu Vodă“ Slatina, adoptată de primărie şi de Inspectoratul Şcolar Olt, stârneşte discuţii şi proteste aprinse ale cadrelor didactice din cele două unităţi de învăţământ, care se tem că-şi vor pierde locurile de muncă.
Părinţii copiilor care urmează să-şi schimbe profesorii sunt şi ei extrem de nemulţumiţi şi ridică pumnul, furioşi, către primărie.
În fapt, strigă dascălii, hotărârea nici nu este legală, odată ce Legea Educaţiei Naţionale, art. 7, spune cât se poate de clar că unităţile de învăţământ cu minimum 200 de elevi sau 100 de preşcolari sunt instituţii publice cu personalitate juridică, iar efectivul Şcolii „Vlaicu Vodă“, 406 copii, stabil în ultimii doi ani şi cu certe tendinţe de creştere în viitorul apropiat, este mult mai mare decât baremul prevăzut prin lege.
Corpul profesoral al Şcolii „Vlaicu Vodă“ a întocmit şi un protest oficial, depus la primărie şi la inspectorat, în care se se precizează următoarele:
„Colectivul didactic al Şcolii cu cls. I – VIII «Vlaicu Vodă» Slatina a luat la cunoştinţă de intenţia Consiliului Local şi a ISJ Olt de a comasa Şcoala cu cls. I – VIII «Vlaicu Vodă» Slatina cu Şcoala nr. 5 Slatina şi consideră această măsură administrativă ilegală. Menţionăm că efectivul de elevi al şcolii noastre este de 406, stabil în ultimii doi ani şi cu tendinţă de creştere în ultimul an; astfel, în anul şcolar 2011 – 2012 vom şcolariza în clasa I 63 de copii, tendinţă de creştere care se menţine şi în anii următori. Şcoala cu cls. I – VIII «Vlaicu Vodă» Slatina şcolarizează copiii din zonele OMV, str. Piteşti, Textila – fiind singura şcoală din cartierul Crişan II. Prestigiul şi rezultatele elevilor Şcolii cu cls. I – VIII «Vlaicu Vodă» Slatina obţinute în ultimii ani sunt garanţia că am asigurat şi vom asigura un învăţământ de calitate, ceea ce va conduce la menţinerea tendinţei de creştere a numărului de elevi.
Prin efortul Comitetului de părinţi şi din venituri proprii, localul Şcolii «Vlaicu Vodă» Slatina este foarte bine întreţinut, are baza materială necesară derulării unui învăţământ modern şi eficient.
Şcoala are în derulare un Proiect Multilateral Comenius Doing the OverView of Europe, cu un grant în valoare de 24.000 de euro, în parteneriat cu şcoli din Slovenia, Suedia, Franţa, Lituania.
În plus, ca urmare a comasării celor două şcoli, s-ar ajunge la desfiinţarea multor posturi, întrucât elevii nu vor urma cadrele didactice, având de parcurs nejustificat şi greoi o distanţă mai mare, care presupune şi traversarea unei intersecţii. De asemenea, reacţia părinţilor este împotriva acestei măsuri“.
Rezultatele unor calcule preliminare relevă faptul că, prin comasare, 40 la sută dintre cadrele didactice de la Şcoala nr. 5 vor fi trimise în şomaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII