17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgujienii nu au bani pentru plata impozitelor

Târgujienii nu au bani pentru plata impozitelor

Cetăţenii municipiului Târgu Jiu nu se mai înghesuie ca în anii trecuţi la ghişeele Direcţiei Publice de Venituri pentru a-şi achita impozitele şi taxele pe clădiri, terenuri şi maşini şi pentru a beneficia de bonificaţia de 10%.

Târgujienii fie au terminat banii de sărbători, fie au amânat momentan plata impozitelor către bugetul local, preferând să achite facturi care aşteaptă să fie plătite încă de anul trecut. În prezent, doar patru – cinci persoane vin zilnic la ghişeele Direcţiei pentru a scăpa de datoriile pe care le au către bugetul comunităţii locale. În general, cei care îşi achită taxele sunt în majoritate pensionari cu pensii relativ mai ridicate. Potrivit datelor statistice ale anilor trecuţi, în cele câteva zile de când a început activitatea de colectare pe 2011 se poate vorbi de un adevărat record negativ al încasărilor. Până în prezent, doar o sută de persoane au venit să îşi plătească dările constând în impozite pe terenuri, case şi maşini.

Nici bonificaţia nu-i motivează

Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri Gorj, a declarat că angajaţii instituţiei vor fi implicaţi în acţiuni de informare, în vederea determinării cetăţenilor să vină să îşi plătească dările către stat. „Trebuie să găsim soluţii să vină la ghişee. Angajaţii sunt pregătiţi să facă faţă unui aflux ridicat de persoane, dar deocamdată nu este cazul. Oamenii nu au bani şi au rămas restanţe şi de anul trecut: trei milioane de lei la impozite şi taxe locale şi 2,5 milioane de lei la amenzi. Până pe 31 martie se aplică şi acea bonificaţie pentru impozitul plătit integral. Reducerea este de 10%. De o reducere de 50% beneficiază şi familiile unde există un venit mai mic de 500 de lei pe cap de membru de familie, altă condiţie fiind să nu mai deţină altă locuinţă în afara celei de domiciliu. Până în prezent, nu au venit să-şi plătească impozitele nici 100 de persoane“, a menţionat Mariana Budulan.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU