13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA furat... 95 tone de cale ferată

A furat… 95 tone de cale ferată

Un bărbat de 34 de ani a fost trimis în judecată în stare de arest, în urma a ceea ce pare să fie spargerea anului: tânărul a furat din judeţul Vâlcea peste 95 de tone de şină de cale ferată, plus traversele din beton aferente.
Ancheta în acest caz a început pe 25 septembrie 2010, când lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş au aflat că din Depozitul nr. 3 Ploştina, judeţul Vâlcea, unitate aflată în conservare, autori necunoscuţi au sustras 95,5 tone de şină de cale ferată, tip T49, plus o importantă cantitate de traverse din beton. Şina şi traversele proveneau din dezmembrarea liniei de cale ferată Vâlcea – Vâlcele.

Furt cu camionul

În urma unei investigaţii de amploare, efectuată împreună cu ofiţerii Biroului de Investigarea Fraudelor de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova, anchetatorii au aflat că şina de cale ferată – evaluată la aproape 500.000 de lei – a fost sustrasă şi transportată cu ajutorul a patru camioane, fiind ulterior valorificată la o societate din municipiul Târgovişte. Mergând pe firul acestor transporturi, oamenii legii au aflat că în spatele afacerii se află, de fapt, o singură persoană: tânărul de 34 de ani Romeo Constantin, din comuna Smârdan, judeţul Galaţi. Acesta profitase de faptul că depozitul din Vâlcea nu are nici un fel de pază, aşa că, dându-se drept reprezentant al unei firme, a închiriat utilaje de transport de la o altă societate, transportând cu acestea câtă şină de cale ferată a putut să ia.
Ca şi când cele peste 95 de tone de şine n-au fost suficiente, Constantin se pregătea, pe 7 octombrie, să mai dea o lovitură la acelaşi depozit, de această dată sperând să ia o cantitate şi mai mare de şine metalice. A fost însă depistat în Piteşti şi reţinut pe bază de ordonanţă emisă de procurori, iar pe 8 octombrie a fost arestat preventiv de instanţele argeşene. O lună mai târziu a fost deferit justiţiei de procurorii piteşteni, judecarea procesului său urmând să înceapă în ianuarie 2011, la Judecătoria Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII