16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReanimarea are un salon renovat

Reanimarea are un salon renovat

Spitalul de Urgenţă Craiova a obţinut de la Consiliul Judeţean Dolj aprobare pentru prelungirea cu 15 zile a lucrărilor de reabilitare a Clinicii de Terapie Intensivă (sau Reanimare) de la etajul III.
Iniţial, termenul de finalizare era 31 decembrie, dată până la care spitalul ar fi trebuit să consume 782.000 de lei, bani aprobaţi abia la sfârşitul lunii noiembrie pentru realizarea investiţiei. Din cele patru saloane, plus încăperi anexe, s-au realizat până acum doar anexele şi un singur salon. Întârzierea a fost cauzată, potrivit reprezentanţilor spitalului, de inadvertenţe de proiectare. „Au fost nişte inadvertenţe de proiectare a instalaţiei electrice care alimentează rampele de transport a fluidelor în salonul de politraumatisme şi a trebuit să refacem proiectele. În cele din urmă am reuşit să rezolvăm aceste probleme, iar în zilele următoare se va face dotarea rampelor pentru a putea să dăm în folosinţă salonul“, a declarat ing. Radu Mantale, coordonatorul Compartimentului Tehnic de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Alt motiv care a dus la decalarea termenului de execuţie a fost faptul că în Clinica de Terapie Intensivă activitatea a trebuit să se desfăşoare normal, având în vedere numărul foarte mare de bolnavi internaţi. Pacienţii din salonul de politraumatisme au fost mutaţi în alte saloane de la etajele III şi IV, iar mobilierul a fost depozitat pe hol.

Etajul IV, pe lista investiţiilor din 2011

Salonul de politraumatisme arată acum foarte bine. A fost acoperită podeaua cu linoleum special, la ferestre au fost montate jaluzele, a fost refăcută instalaţia electrică şi montate rampele de transport al fluidelor.
Au fost, de asemenea, igienizate şi făcute reparaţii în camera de gardă a medicilor rezidenţi, două cabinete de medici, depozit, blocul alimentar, vestiar şi a fost refăcută casa scării. Lucrările au fost executate de firma IZOTECH SRL din Craiova.
Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova s-a ocupat de realizarea unui proiect de reabilitare şi a Clinicii de Terapie Intensivă de la etajul IV, pentru care speră să primească fonduri anul viitor. Clinica de Terapie Intensivă de la etajul III are patru saloane cu o capacitate totală de 30 de paturi, iar la etajul IV mai sunt 25 de paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII