11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârg de Crăciun cu scop caritabil

Târg de Crăciun cu scop caritabil

Cu multă veselie şi un entuziasm debordant, aşa au fost întâmpinaţi vineri vizitatorii Târgului de Crăciun, organizat de Şcoala nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica“ din Craiova.

Felicitări manuale, podoabe de Crăciun şi brăduţi din plastilină, hârtie şi câte şi mai câte materiale reciclabile, şi multe dulciuri (clătite, ciocolată de casă, chec, cozonac, negrese, prăjitură cu nucă de cocos, plăcintă cu mere, tort, budincă de vanilie şi cacao) pregătite cu mult drag, toate au fost vândute la preţuri minime de elevii Şcolii nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica“ din Craiova, în cadrul Târgului de Crăciun. Nu au lipsit colindele şi cântecele de iarnă, o parte din elevi ocupându-se de acest aspect extrem de important în această perioadă. „Aceasta este cea de-a patra ediţie a Târgului de Crăciun. Pe lângă faptul că prin acesta încercăm să ne bucurăm de Sărbătorile de iarnă, copiii se distrează foarte tare şi strâng şi ceva bănuţi cu această ocazie“, a declarat Camelia Buzatu, care a explicat că toate produsele, cu excepţia dulciurilor, unde cei mici au primit ajutor din partea părinţilor, au fost realizate de elevi. „S-au apucat de lucru cam din luna octombrie pentru acest târg. Prin aceste activităţi încercăm şi să-i responsabilizăm pe copii“, a adăugat Camelia Buzatu.

„Eu aş vrea ca banii primiţi să-i împart cu prietenii mei şi să-i dăm apoi copiilor nevoiaşi“

Elevii s-au comportat ca nişte comercianţi adevăraţi. În încercarea de a-şi vinde produsele, au negociat şi au încercat să-şi atragă clienţii prin sloganuri care mai de care mai interesante. („Dacă cumperi de la mine, vine Moş Crăciun la tine!“). În plus, unii chiar aveau oferte speciale (la dulciuri, cumpărătorii primeau gratuit un pahar de suc; la achiziţionarea podoabelor de brad, primeau câte o bomboană sau două, în funcţie de valoarea cumpărăturilor etc). Mulţi dintre elevi au decis ca banii strânşi în urma vânzării produselor să-i folosească în scop caritabil. „La ei în clasă este un copil cu posibilităţi materiale mai reduse şi pentru că el a spus că nu are imprimantă, copiii s-au organizat astfel încât Moş Crăciun să-i aducă o imprimantă. Cu banii pe care i-am strâns vom achita o parte din costul imprimantei“, a declarat Luminiţa Giurcă, diriginta clasei a VII-a C. Un gest la fel de frumos vor face şi elevii claselor mai mici. „Eu aş vrea ca banii primiţi să-i împart cu prietenii mei şi să-i dăm apoi copiilor nevoiaşi. Am făcut obiecte din plastilină, lucrate manual bineînţeles, şi câteva felicitări“, a spus Radu Cristian Mic, elev în clasa a III-a B. „Cu banii strânşi, noi am vrea să cumpărăm hăinuţe şi să le dăm copiilor de pe stradă“, a spus Cătălina Gagiu, o altă elevă în clasa a III-a B.
 
Elevii învaţă din astfel de activităţi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, astfel de acţiuni sunt binevenite în educaţia copiilor. „Este un lucru important să se organize astfel de activităţi extraşcolare, având în vedere că am găsit elevi de clasa a treia care-şi vindeau produsele şi mi-au spus că ei fac marketing comercial. Deja e un termen destul de dificil pentru vârsta lor şi mi-a plăcut măcar ideea că ştiu ceea ce înseamnă marketing“, a declarat Alexandrina Maria Năstase, inspector general adjunct la ISJ Dolj, care a achiziţionat de la târg două coroniţe pentru a-şi împodoi uşa de Sărbători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS