6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBebeluş găsit la ghenă

Bebeluş găsit la ghenă

O fetiţă de zece zile a fost abandonată la o ghenă din Târgu Jiu, unde a fost găsită de un bărbat care a anunţat ambulanţa. Fetiţa este sănătoasă şi a fost preluată de medicii de la Secţia maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

În ciuda faptului că vineri dimineaţă în Târgu Jiu se înregistrau minus patru grade Celsius, fetiţa născută cu aproximativ zece zile în urmă, potrivit medicilor, era în viaţă. Un locatar din zona Centrului Militar din Târgu Jiu, care a mers le ghenă pentru a duce gunoiul, a găsit bebeluşul care plângea. Fetiţa era îmbrăcată gros şi învelită într-o pătură, având în sacoşa în care a fost găsită şi un biberon. Omul a dus copilul la Centrul Militar, iar de acolo bebeluşul a fost preluat de o ambulanţă.  „Am fost chemaţi să preluăm un nou-născut, de aproximativ zece zile, care a fost găsit la o ghenă, unde probabil că fusese abandonat de mama sa. Starea bebeluşului este bună, era gros îmbrăcat, învelit într-o păturică groasă şi avea şi un biberon cu lapte în sacoşa în care fusese lăsat la gunoi“, a spus medicul Georgeta Mălăescu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

A primit numele Ştefania

Medicii de la Ambulanţă au adus fetiţa la Secţia maternitate, acolo unde se află internată. Neonatologul Luminiţa Olănescu a declarat că fetiţa cântăreşte 2,5 kilograme şi are o stare generală de sănătate aparent bună.
„I-am pus numele Ştefania. Este sănătoasă, o să avem grijă de ea. Era bine îmbrăcată. Este foarte posibil ca mama să fie nevoiaşă de a renunţat la copilul său, dar totuşi s-a asigurat că nu este subţire îmbrăcat“, a spus medicul Luminiţa Olănescu.
Locatarii din zona unde a fost găsită au fost miraţi că bebeluşul mai trăieşte, având în vedere temperaturile scăzute. „Este o minune că trăieşte. A avut mare noroc copila. A venit salvarea şi a dus-o la spital. Cine a făcut acest gest nu poate fi om. Un asemenea gest este de condamnat. Unii nu pot avea copii şi alţii îi lasă la gunoi. Dacă nu trecea omul acela şi murea copiliţa de frig?“, a spus un bătrân.

Poliţia o caută pe mamă

Poliţiştii gorjeni au deschis o anchetă şi o caută acum pe mama care şi-a abandonat pruncul. Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a declarat că mama sau cine a lăsat copilul la ghenă poate fi cercetat pentru tentativă de omor.
„Poliţiştii de la Investigaţii criminale efectuează cercetări pentru depistarea persoanei care a abandonat nou-născutul. Autorul acestei fapte poate fi acuzat de tentativă de omor, ţinând cont de termperatura scăzută de afară“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII