21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăzile Băniei, sub ocupaţie străină

Străzile Băniei, sub ocupaţie străină

Primăria Craiova are de recuperat, pe ultima sută de metri a lansării proiectelor din Planul Integrat de Dezvoltare, două bucăţi din străzile pentru modernizarea cărora a solicitat finanţare prin Programul Operaţional Regional. Bulevardul Râului este pe o porţiune de circa un kilometru în raza administrativ-teritorială a comunei Podari. Cazul părea rezolvat la începutul anului, primarul din Podari, Constantin Gheorghiţă, arătându-se dispus la un moment dat să încheie un protocol cu Primăria Craiova, în baza căruia municipalitatea din Bănie să poată demara procedurile pentru intabularea străzii. Numai că Gheorghiţă pare să se fi răzgândit peste vară, solicitând la schimb terenuri. Potrivit directorului Zonei Metropolitane Craiova, Laurenţiu Diaconu, proiectul de modernizare a bulevardului Râului poate fi depus numai pentru porţiunea pentru care Primăria Craiova face dovada dreptului de proprietate.
„Proiectul nu se va pierde, demersurile îşi vor urma cursul firesc, iar reabilitarea tronsonului dinspre Podari se va face pe o cerere separată, la momentul la care va fi tranşată situaţia acestei porţiuni de stradă“, a spus Diaconu.
Primăria Craiova nu poate ceda terenuri şi a solicitat medierea Prefecturii Dolj. Primarul din Podari nu a răspuns la telefon. Alt caz delicat se înregistrează pe strada Bariera Vâlcii, pe care Primăria Craiova vrea să o lărgească la trei benzi de mers. Aici, cadastrul pentru terenul aparţinând Staţiunii de cercetare Şimnic muşcă din stradă. În acest caz, reprezentanţii Primăriei Craiova spun că este doar o eroare, care se va rezolva.
„Am discutat cu toţi factorii implicaţi, cadastrul va fi modificat, nu vor fi probleme“, a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU