17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu încercat să scoată din ţară maşini furate

Au încercat să scoată din ţară maşini furate

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au depistat ieri-dimineaţă încă un şofer care încerca să iasă din ţară la volanul unui autoturism furat, un BMW X5. Aceasta este cea de-a patra maşină care figura în baza de date a Interpol ca fiind furată, însă descoperită luna aceasta în punctul de Trecere a Frontierei Calafat.
Ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.00, s-a prezentat în punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Ion C., de 39 de ani, care conducea un BMW X5 înmatriculat în Italia.
Când i-au cerut actele şoferului, poliţiştii de frontieră au observat unele nereguli, motiv pentru care au dispus efectuarea unei verificări amănunţite. Suspiciunile poliţiştilor s-au dovedit adevărate, pentru că, în baza de date a Interpol, autoturismul figura ca fiind furat din Italia din data de 4.05.2010.
BMW-ul, estimat la 38.250 de lei, a fost indisponibilizat, iar pe numele şoferului au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.
Poliţiştii de frontieră au mai descoperit, de la începutul lunii noiembrie, tot la Calafat, trei maşini furate, toate marca Mercedes. Două dintre ele, un Mercedes Vito şi un Mercedes Clasa C, au fost descoperite pe 23 noiembrie, tot pe sensul de ieşire din ţară.
Primul figura ca fiind furat din România din 13 noiembrie, iar al doilea – din Italia, însă din 31 mai 2007. Şi în aceste două cazuri, maşinile au fost confiscate, iar şoferii s-au ales cu dosare penale.
Alt Mecedes Clasa C, evaluat la 33.000 de lei, a fost descoperit în punctul de Trecere a Frontierei Calafat pe 17 noiembrie. În acest caz, autoturismul figura în baza de date a Interpol ca fiind furat din Franţa din 13 octombrie 2009. De data aceasta, poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele şoferului un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII