21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul judecătorilor, strămutat la Cluj

Dosarul judecătorilor, strămutat la Cluj

Magistraţii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu, respectiv avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă, deferiţi justiţiei de DNA pentru infracţiuni precum luarea de mită şi traficul de influenţă, nu vor mai fi judecaţi la Craiova. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis săptămâna trecută, la solicitarea judecătorului Laurenţiu Anghel, să strămute cauza la Curtea de Apel Cluj.
Şi colegul său de breaslă, judecătorul Bogdan Diaconescu, ceruse strămutarea cauzei. O decizie în acest sens urma să se ia chiar astăzi, însă cererea a rămas fără obiect.
Singurii care nu ar fi vrut strămutarea erau cei doi avocaţi – Ciucă şi Militaru. În urma admiterii cererii de strămutare, toţi cei patru inculpaţi aflaţi în arest preventiv urmează să fie transferaţi din Penitenciarul Craiova la Penitenciarul Gherla, din judeţul Cluj. La termenul de ieri, Curtea de Apel Craiova urma să-i audieze pe martorii-cheie din acest proces – denunţătorii Sergiu Stănăgoi, Constantin Drîmboi şi Marian Ciucă. N-a făcut-o, însă, tocmai din cauza deciziei luate de instanţa supremă.
„Instanţa a luat act de faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis strămutarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Prin urmare, cauza va fi scoasă de pe rol şi trimisă la instanţa clujeană“, a precizat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII