9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspectul unei crime sângeroase, prins după ADN

Suspectul unei crime sângeroase, prins după ADN

Procurorii doljeni au cerut arestarea unui tânăr din Şimnicu de Sus, după ce au descoperit în maşina lui ADN-ul unei femei găsite decedată, cu capul zdrobit şi devorată de animale.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, povestea în acest caz începe în după-amiaza zilei de 27 octombrie. Maria Popescu, de 56 de ani, din Craiova, a plecat până la locuinţa sa din comuna Goieşti, pentru că vecinii o anunţaseră că are ceva probleme cu energia electrică. După ce a trecut pe acasă şi a văzut despre ce este vorba, femeia s-a dus în vizită la familia Ştefănescu, unde a rămas până în jurul orei 20.30, când s-a hotărât să plece la Craiova. Soţii Ştefănescu au ieşit cu Maria Popescu la poartă, moment în care aceasta din urmă a fost sunată pe telefonul mobil de fiica sa, pe care a anunţat-o că va veni acasă cu o maşină de ocazie. După zece minute, Maria Popescu şi-a sunat fiica şi i-a spus că a găsit o maşină de ocazie şi a plecat către Craiova. Aceasta a fost ultima oară când femeia a vorbit cu familia sa. După aproximativ 30 de minute de la ultima convorbire telefonică, fata Mariei Popescu a sunat-o din nou ca să o întrebe de ce întârzie, însă femeia nu a mai răspuns.  
Familia femeii a intuit că s-a întâmplat ceva cu aceasta şi a anunţat poliţia. Oamenii legii au început cercetările şi au reuşit să afle de la soţii Ştefănescu doar că Maria Popescu se urcase într-o maşină cu numărul „DAR“ şi plecase către Craiova.

Găsită pe câmp, cu capul zdrobit

Femeia a fost dată dispărută, iar în urma cercetărilor făcute de poliţişti, cadavrul ei a fost găsit pe un teren viran din localitatea Floreşti. În urma necropsiei, s-a constatat că moartea victimei a fost violentă şi a survenit în urma zdrobirii craniului cu un corp dur. În plus, în cele câteva zile cât zăcuse pe câmp, cadavrul femeii fusese devorat de câini.
Între timp, poliţiştii verificau toate maşinile înmatriculate în Dolj, al căror număr conţinea literele DAR. Din întâmplare, oamenii legii au dat de o maşină care corespunde descrierii, al cărei şofer fusese implicat într-un accident de circulaţie. Este vorba de o Dacie cu numărul DJ-26-DAR, a lui Ginel Nicolae, de 21 de ani, din Şimnicu de Sus, care s-a prezentat la poliţie şi a declarat că a avut un accident soldat cu pagube materiale. Ştiind că este căutată o maşină cu numărul care conţine literele DAR, poliţiştii au verificat cu atenţie maşina tânărului şi au descoperit câteva picături de sânge pe preşul din dreapta faţă şi pe mânerul macaralei uşii din stânga spate.
Luat la întrebări, Nicolae a spus că nu ştie nimic, însă procurorul a devenit suspicios când acesta a fost contrazis chiar de soţia şi de mama sa. În timp ce el a explicat că în acea seară nu a luat pe nimeni în maşină şi a ajuns acasă în jurul orei 20.30, femeile au declarat că tânărul a ajuns acasă abia pe la 21.45. Pe 30 octombrie, după ce a fost descoperit şi cadavrul femeii, procurorul a cerut expertizarea probelor ridicate din maşină şi compararea ADN-ului găsit cu cel al victimei.

„Trădat“ de ADN

Ca să nu îl „piardă“ pe suspect, procurorii doljeni l-au reţinut, apoi duminică au cerut arestarea sa preventivă. Anchetatorii au motivat că, „deşi învinuitul neagă săvârşirea infracţiunii, atitudinea sa este nesinceră în ceea ce priveşte momentul ajungerii la domiciliu şi nu poate justifica găsirea petelor de sânge în autoturismul său. De asemenea, a avut o atitudine oscilantă în ceea ce priveşte locul şi momentul în care s-a produs accidentul în care a fost implicat autoturismul său“. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis pe numele lui Ginel un mandat de arestare pentru patru zile, de pe 31 octombrie şi până pe 3 noiembrie inclusiv. Tânărul a făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, judecătorii i-au respins recursul ca fiind nefondat.
Răgazul oferit de judecători le-a fost suficient procurorilor, pentru că luni a fost gata rezultatul probelor ADN, care a arătat că sângele găsit în maşina lui Nicolae este al Mariei Popescu.
În baza noilor probe, procurorii au explicat că vor solicita prelungirea mandatului de arestare emis pe numele tânărului.

Suspect şi de viol

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au mai precizat că în acest caz se efectuează cercetări şi pentru comiterea infracţiunii de viol. Au fost recoltate probe biologice care vor confirma sau infirma dacă femeia a fost violată înainte să fie ucisă, însă rezultatul analizelor va fi comunicat anchetatorilor peste câteva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII