22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtenţie la termenele pentru ajutoare!

Atenţie la termenele pentru ajutoare!

Autorităţile publice din Craiova atrag atenţia solicitanţilor de ajutoare pentru încălzirea locuinţei asupra termenelor de depunere a dosarelor, pentru ca oamenii îndreptăţiţi să poată beneficia de subvenţie pe toată durata de acordare, respectiv 1 noiembrie 2010 – 31 martie 2011.

Solicitanţii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei care depun dosarele după 5 noiembrie, respectiv 12 noiembrie nu vor putea beneficia de subvenţia pentru luna în curs, avertizează funcţionarii Primăriei Craiova. „Pentru subvenţiile la căldura furnizată în sistemul centralizat de termoficare şi pe bază de gaze naturale, cererile şi documentele doveditoare trebuie depuse până pe 12 noiembrie, iar pentru ajutorul în cazul încălzirii cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, până pe 5 noiembrie, pentru ca titularii care se încadrează să poată primi subvenţia şi pe luna noiembrie. Beneficiarii care depun cererile după aceste termene nu mai pot primi subvenţia pentru această lună“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu. Termenele menţionate vor fi luate în calcul în aceleaşi condiţii în fiecare lună. Primăria le reaminteşte craiovenilor că pentru a se încadra la primirea ajutorului de încălzire trebuie, în primul rând, ca veniturile realizate de aceştia să fie de până la 615 lei/membru de familie. Biroul specializat al primăriei va decide însă acordarea sau respingerea ajutorului în funcţie şi de alte criterii prevăzute de lege, referitoare la bunurile deţinute. Actele şi documentele necesare în vederea obţinerii ajutorului sunt afişate la sediul Biroului alocaţii, indemnizaţii, ajutoare încălzire locuinţe din strada Mitropolit Firmilian nr. 14. Iată ce trebuie să facă persoanele interesate, după ce au obţinut aceste acte.

Încălzire în sistem
de termoficare

Solicitantul ia cererea emisă de Regia Autonomă de Termoficare, de la asociaţia de proprietari. La aceasta anexează declaraţia pe proprie răspundere privind proprietatea, precum şi actele necesare afişate la Biroul alocaţii. Dosarul astfel întocmit se depune la asociaţia de proprietari, care, mai departe, îl va depune pe bază de borderou cu confirmare la Biroul alocaţii, indemnizaţii, ajutoare încălzire locuinţe. Aici se analizează dosarul şi se dispune acordarea sau respingerea ajutorului.

Încălzire în sisteme
pe gaze naturale

Cererile emise de Direcţia Asistenţă şi Protecţie Socială sunt ridicate de la Biroul alocaţii, indemnizaţii, ajutoare încălzire locuinţe din strada Mitropolit Firmilian nr. 14 şi de la sediul G.D.F. Suez Craiova, din strada Bibescu nr. 33. Solicitantul va pune la dosar aceleaşi documente ca în cazul termoficării, iar apoi va înregistra dosarul la Biroul alocaţii, indemnizaţii, ajutoare încălzire locuinţe.

Încălzire pe lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri

Craiovenii care utilizează astfel de sistem de încălzire pot să ridice cererile emise de Direcţia Asistenţă şi Protecţie Socială de la Biroul alocaţii, indemnizaţii, ajutoare încălzire locuinţe, din strada Mitropolit Firmilian nr. 14. Vor completa dosarul cu declaraţia pe propria răspundere şi actele anexe, iar apoi vor aduce dosarul la Biroul alocaţii, indemnizaţii, ajutoare încălzire locuinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU