5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii Primăriei Logreşti, de trei luni neplătiţi

Angajaţii Primăriei Logreşti, de trei luni neplătiţi

Angajaţii Primăriei Logreşti – Gorj nu şi-au primit salariile din august, din cauza prelungirii neînţelegerilor dintre primar şi aleşii locali. Din fericire, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a avizat noua organigramă, iar aceasta a fost supusă ieri aprobării Consiliului Local Logreşti.

Salariaţii Primăriei Logreşti – Gorj au intrat în a treia lună de neplată a salariilor. Oamenii aşteaptă încă din luna august ca primarul şi consilierii locali să ajungă la o înţelegere în ceea ce priveşte noua organigramă şi posturile care vor fi restructurate. Cu toate că la celelalte primării din judeţ procesul de disponibilizare a personalului a fost încheiat încă din vară, la Logreşti sitzuaţia este în impas. Edilul Ion Băluţă a dorit să impună o organigramă structurată conform propriei viziuni, iar consilierii locali s-au opus şi au venit cu propriile propuneri, în special în ceea ce priveşte posturile care să fie restructurate. Edilul a trimis la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici propria organigramă care a şi fost avizată, dar care nu a trecut însă de votul consilierilor locali, în ciuda organizării mai multor şedinţe extraordinare.

Există o speranţă

Primarul din Logreşti, Ion Băluţă, a declarat că o nouă organigramă a fost trimisă Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Documentul a primit deja avizul Agenţiei, mai fiind necesar doar votul consilierilor locali.
„Avem deja avizul ANFP şi aşteptăm să trecem organigrama şi prin consiliul local. Din câte am înţeles de la contabilul-şef, am fost deja programaţi la Trezorerie pentru plata salariilor, dar abia pentru 9 noiembrie. Puteam să facem în aşa fel încât să luăm banii din această săptămână, în cazul în care aveam votul consilierilor locali. Eu cred că de data aceasta nu vor mai fi probleme şi toată lumea a înţeles că trebuie deblocată situaţia, astfel încât pe 9 noiembrie chiar să fie date salariile“, a menţionat edilul din Logreşti.
Primarul Ion Băluţă şi consilierii locali s-au aşezat din nou la masa discuţiilor în încercarea de a debloca situaţia, ieri fiind programată o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Logreşti. Primăria are 24 de angajaţi, iar după aprobarea noii organigrame va trebui să rămână 22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS