8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de apartamente au rămas fără apă

Sute de apartamente au rămas fără apă

Operatorul Regional de Apă Aparegio a decis să debranşeze sute de apartamente din Târgu Jiu. Societatea are de recuperat de la asociaţiile de proprietari peste 5,9 milioane de lei, iar debranşarea este singura soluţie pentru recuperarea debitelor.

Societatea Aparegio Gorj a anunţat că va întrerupe furnizarea apei la blocurile din opt asociaţii de proprietari şi locatari din Târgu Jiu, asociaţii care au datorii foarte mari. În total, de la asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu, Aparegio are de recuperat peste 5,9 milioane de lei. Din cauza datoriilor, primii pe lista debranşaţilor sunt locatarii din cadrul Asociaţiei nr. 42 din cartierul Debarcader şi locatarii Asociaţiei nr. 99 din zona Plopilor, cu 515 apartamente.
„De la Asociaţia 42 avem de recuperat peste 64.000 de lei. Au debite restante de mai bine de 45 de zile. Din luna iunie nu au mai plătit facturile. Din păcate, debranşarea este singura posibilitate ca să ne recuperăm datoriile. Altă problemă la această asociaţie de proprietari a fost că i-am cerut administratorului să colaboreze cu noi. I-am cerut o listă cu datoriile pe fiecare scară, astfel încât să nu oprim apa la toate scările, ci la cele care au foarte mult de plată, dar administratorul nu a vrut. Sunt mulţi locatari care nu plătesc, dar, din cauza lor, suferă şi cei care îşi achită facturile. Şi locatarii din cadrul Asociaţiei nr. 99 din strada Plopilor au rămas fără apă. De acolo avem de recuperat mai puţin“, a spus Tiberiu Albu, director economic al SC Aparegio SA Gorj.

„Vom căra apă de la cişmele“

În ciuda faptului că unii locatari şi-au achitat datoriile către asociaţia de proprietari, vor fi nevoiţi să aducă apă de la cişmele.
„Vom căra apă de la cişmele, că nu avem altă variantă. Sunt oameni care nu au cu ce să plătească, dar sunt şi alţii care au, dar nu vor. Din cauza lor suferim toţi. Este absurd să am toate facturile la zi şi să nu am apă“, a spus un locatar din cadrul Asociaţiei nr. 42.
„Am doi copii mici şi consumăm multă apă. Avem toate dările la zi. Nu este corect. Noi ne-am mutat în vară în blocul acesta“, a spus o tânără mamă. „Nu am plătit tot, cred că mai am ceva datorii. Nu sunt bani“, a spus alt locatar. „Pe scara noastră nu sunt multe datorii. Vecinii mei nu vor să ne scoatem apometrele pe scară ca Aparegio să oprească apa doar la datornici. Din cauza unora, ne chinuim toţi. Şi astă-vară au oprit apa“, a spus o tânără.

Urmează alte debranşări

Până la recuperarea debitelor restante, Aparegio va debranşa alte apartamente: pe 2 noiembrie sunt vizate Asociaţiile 56, de pe strada Victoriei, şi Asociaţia nr. 51 de pe strada Hidrocentralei, cu 815 apartamente. Pe 3 noiembrie sunt programate pentru debranşare Asociaţiile de Proprietari nr. 29, de pe strada Nicolae Titulescu, şi nr. 157, de pe strada Traian. De aici, 188 de familii vor rămâne fără apă. De asemenea, joi, apa va fi întreruptă şi la Asociaţia de Proprietari nr. 43, de pe strada Păcii, precum şi la Asociaţia de Proprietari nr. 82, de pe strada Constructorilor, cu 375 de apartamente.
„Probleme mai sunt şi la Motru. Acolo avem asociaţii foarte mari, iar datoriile ajung şi la 100.000 de lei. În fiecare zi avem blocuri sau apartamente unde apa este sistată“, a spus Tiberiu Albu, directorul economic al Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU