10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecuperatorii BEST, afaceri fără scrupule

Recuperatorii BEST, afaceri fără scrupule

Reprezentanţii firmei BEST Recuperare Creanţe SRL, recuperatorii creanţelor SNLO, umilesc o bătrână de 79 de ani, aruncată în stradă din propriul apartament pe care au pus mâna avocaţii-afacerişti. Bătrâna Maria Sereanu, cu domiciliul în strada Obcina Mare, nr. 9, din Bucureşti, a mai pierdut o luptă din războiul pe care îl poartă cu afaceriştii de la BEST Recuperare Creanţe SRL. Avocaţii-afacerişti Ioan Daniel Ionaş, asociat al firmei BEST, şi Benone Ovidiu Voicu au intrat în posesia apartamentului bătrânei, în urma unor executări silite şi a unei preluări de creanţă. La adresa din strada Obcina Mare, Sectorul 6, a fost declarat sediul social al recuperatorilor angajaţi de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Nimeni nu i-a găsit vreodată acolo, toate documentele trimise pe adresa firmei ajungând la apartamentul în care se afla bătrâna Maria Sereanu.

Îşi caută dreptatea în instanţă

Bătrâna povesteşte că locuinţa sa a fost preluată ilegal de către afaceriştii de la BEST Recuperare Creanţe şi recent a încercat să obţină o ordonanţă preşedinţială pentru a reveni în apartamentul din care a fost dată afară. În prezent, femeia locuieşte la marginea Capitalei, într-o magazie din lemne. Maria Sereanu se deplasează foarte greu şi în majoritatea timpului stă la pat. Face eforturi disperate pentru a merge la procese sau pentru a face rost de bani să îşi plătească avocatul: „Am ajuns să stăm, eu şi cu fiul meu care are probleme grave, într-o magazie. Cred că o să murim de frig, că se apropie iarna. Nu ştiu de ce nu se face nimic în ţara asta când vin oameni cu bani şi te dau afară din casă. Nu avem WC, nu avem nimic. La vârsta mea trebuie să umblu după avocaţi. Sunt împrumutată 5.000 de lei, să achit avocaţii. Acum câteva zile am aflat că ni s-a respins cererea pentru ordonanţa preşedinţială, să ne primim înapoi apartamentul. Cei de la BEST nici măcar nu stau acolo şi peste noi vine iarna aici, în baraca asta din lemn. Nu ştiu cum au făcut ei rost de actele de adjudecare a apartamentului, dar avem termen pe 13 decembrie să le anulăm. Noi până atunci ce facem, să stăm să ningă peste noi? Prima dată a venit Voicu Benone, apoi l-a trimis pe Ionaş, când ne-au scos din casă. Suntem umiliţi, că nu avem bani. Ei au afaceri mari şi ne-au luat apartamentul la care am muncit o viaţă“, a spus Maria Sereanu.

Dosar pentru afacerea cu SNLO
 
Firma cu sediul în apartamentul bătrânei aruncate în stradă de avocaţii-afacerişti din Bucureşti se află de mai bine de un an în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Reprezentanţii BEST Recuperare Creanţe SRL, care în 2008 au obţinut de la SNLO un contract pentru recuperarea unor creanţe de 128 de milioane de lei, au fost puşi recent sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie. Astfel, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice avocatul Ioan Daniel Ionaş, asociat în cadrul SC Best Recuperare Creanţe SRL, şi Benone Ovidiu Voicu, avocat şi cel care a reprezentat interesele recuperatorului în relaţiile cu datornicii Societăţii Naţionale a Lignitului, de la care aveau de recuperat creanţe în valoare de 128 de milioane de lei. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal şi Eugen Davidoiu, fost director general al SNLO, Diana Dumitraşcu, fost şef al Departamentului Juridic, Micu Stana Pînişoară, fost funcţionar în cadrul Direcţiei Financiar-Contabile, şi Constantin Şega, fost şef Birou Financiar-Bugete. Foştii funcţionari ai SNLO sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS