Concurs de matematică în limba engleză la Şcoala nr. 22Elevii din clasele IV-VIII cu aptitudini, înclinaţii deosebite la disciplinele matematică şi engleză din judeţul Dolj, dar şi din alte judeţe din ţară sunt aşteptaţi să se înscrie la Concursul „22 Mets“, care se va desfăşura la Şcoala nr. 22 „Mircea Eliade“, din Craiova. Concursul se află la cea de-a patra ediţie şi are ca obiectiv general promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului la matematică şi engleză. Competiţia este avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi este cuprinsă în calendarul Societăţii Ştiinţifice de Matematică – filiala Craiova, punând în evidenţă şi specificul Şcolii nr. 22 „Mircea Eliade“, unde elevilor din clasele de gimnaziu li se predă intensiv limba engleză.

Cupa competiţiei va fi câştigată de elevul cu punctajul cel mai mare, la fiecare nivel. Următorii trei clasaţi vor primi în ordine premiile I, II şi III, locurile 5-10 vor primi menţiuni, iar restul elevilor – diplome de participare. De asemenea, se asigură premierea în bani, aceasta fiind programată pentru duminică, 7 noiembrie, ora 10.00, la Sala de Festivităţi a Grupului Şcolar „Energetic“ din Craiova.


Examenul va fi structurat în trei părţi: test grilă de matematică în limba engleză, apoi rezolvarea a două probleme de matematică în limba engleză, ce necesită redactarea rezolvării tot în limba engleză, iar testul final cuprinde una sau două probleme de matematică în limba română, care trebuie traduse şi rezolvate în limba engleză.


Autori

Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. Punctul G said:

  Un test de limba” matematica”,in chineza,cand va avea loc…?Tot respectul pt aceasta scoala,prin dreptul careia am trecut in anii copilariei,mancand cornuri cu gem si covrigi…si unde,..privind la “bulanele”profei de romana sau biologie-anatomie,am avut aceias senzatie precum..Critofor Columb(Cristovao Colombo,Cristobal Colon) care,cu ochii inlacrimati se uita uimit la blocurile “zgarie nori”,carutele(Cadi llac) cu caii inauntru ,unde pasteau “hectare” de benzina,..sau indienii vopsiti in rosu care dansau dupa muzica cate unui casetofon supradimensional,la colturile de sttrada…in Manhattan.Asa cum C. Colomb,descoperind America,a crezut ca a descoperit un drum mai scurt spre Indii(de aceea si denumirea”pieilor rosii,de indieni),la fel si eu,in copilarie am avut impresia ca am desoperit rolul genetic al “amigdalitelor”,co nfundindu-le cu ..ovarele.Este un pic mai scurt drumul,nu ?Oricum,un concurs de …limba matematica,tinut in orice dialect,suscita si excita la maxim,spectatorii si participantii.Succes deplin,tuturor !

 2. cri said:

  aici se duc cu clasa, nu sunt selectati cate 1-2 si toti sunt premianti. Ce mai concursuri. De ce nu au aceleasi rezultate la olimpiada de matematica? Pai cine? De fapt cred ca nici nu mai sunt olimpiade, acum avem concursuri in toate limbile pamantului, nu ca problemele si exercitiile s-ar rezolva altfel intr-o alta limba!!!! Dar ma intrebam si eu asa. Motivul de fapt este numarul de puncte de care beneficiaza invatatoarea si prof de mate la dosarul pt gradatie, nu datoria de dascal pe care trebuie sa o aiba la clasa. Dati-i cu meditartiile inainte!

 3. maia said:

  Hai sa fim seriosi se stie ca premile sunt cumparate de anumiti parinti pentru odraslele lor ;sunt parinti care isi fac ,,serviciul,, pe holurile scolii si care stau la barfe cu profii din interes sa termine cu 10

 4. pentru cri si maia said:

  Mai oameni buni, citesc si ma minunez. Dar in acelasi timp imi vine sa urlu de necaz ca oamenii din Romania au devenit atat de rai. Din toata aceasta initiativa nu vedeti decat niste interese ale unora… si in rest nimic. Indiferent daca vor castiga acei elevi (cu parinti influenti, cum sugerati voi) sau altii pe drept, adevaratii castigatori vor fi totii copii care vor participa la acest concurs. Si asta pentru ca mai in gluma, mai in serios vor fi nevoiti sa isi foloseasca cunostintele atat la matematica cat si la engleza intr-un mediu de concurenta. Initiativa este foarte buna si ar fi extraordinar daca ar continua pe drumul asta. Incercati sa va mai abtineti de la opinii rautacioase fiindca din asa ceva nimeni nu castiga, ba din contra.

 5. Pentru 4 said:

  Se vede ca nu ai copii la scoala. O fi vorba poate si de rautate la cri si maia, dar e dureros sa vezi ce se intimpla in invatamintul doljean pe la anumite scoli “cu traditie” unde si invatatorii vor sa faca meditatii si predau foarte prost, ca sa nu mai vorbim ca din clasa a V-a in sus e obligatorie meditatia daca vrei ca copilul tau sa ia 10. Dar ce stii tu?

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 2 noiembrie 2010

Actualitate

» Termoficarea, la un pas de faliment
» Legea pensiilor intră în dezbatere în plenul Senatului
» Cum suntem taxaţi dacă facem afaceri în UE şi în afara Uniunii?
» Femeia de serviciu, autopsier la Filantropia
» Spoială dubioasă la Primăria Craiova
» Curtea de Apel Craiova, fieful lui Silviu Cotigă
» Contractul pentru pasaj, la semnat
» Onoarea lui Ciobotea, mai scumpă decât uciderea Alexandrei Iancu
» Irak: Explozii coordonate la Bagdad, soldate cu 50 de morţi şi 100 de răniţi
» Bătrân bătut şi umilit pentru 800 de lei
» Modelele de subiecte pentru examenele naţionale, postate pe internet
» Craiova, „periată“ de sute de poliţişti şi jandarmi
» Actorii ambulanţi le fură pâinea profesioniştilor de la Teatrul de Păpuşi
» A murit Mihai Chiţac
» Dolj: Suspect de crimă, prins cu ajutorul probelor ADN
» Dascălii doljeni nu răspund apelului sindicatelor de a intra în grevă
» Spitalul Judeţean din Dr. Tr. Severin, în colaps financiar
» Facultatea de Chimie din Craiova, la ceas aniversar
» Gorj: Angajaţii Primăriei Logreşti, de trei luni fără salarii
» Craiova: Campanie de donare de sânge, fără succes
» Gorj: Deszăpezirea se va face cu utilaje vechi de peste 30 de ani

Local

» Casa scării, proprietate individuală?
» Recuperatorii BEST, afaceri fără scrupule
» Bolnavii de la Spitalul TBC tremură de frig
» UCB are doi prorectori
» Judeţul Mehedinţi are un prefect eficient
» Concurs de matematică în limba engleză la Şcoala nr. 22
» Angajări după disponibilizări la Târgu Cărbuneşti
» Comuna Izverna va fi alimentată cu apă
» Şomerii stomatologi

Dolj

» Atenţie mare la cumpărăturile on line!

Gorj

» Sute de apartamente au rămas fără apă
» A început campania de vaccinare

Sport

» Ştiinţa ia viteză
» Au căzut capete la Gaz Metan CFR
» Grigoraş: Vreau doi-trei atacanţi
» Bondrea, la ceas aniversar în Arabia
» Dinamo – „U“ Craiova, în sferturile Cupei
» Jula a greşit poarta
» Chivu, apt pentru meciul cu Tottenham
» Hagi îşi măsoară paşii
» Mutu a fost apreciat de presa italiană
» Monfils s-a impus la Montpellier
» Koczi şi Izbaşa n-au prins podiumul
» Chiţu, prima la Cupa Europei la judo

Bani & Afaceri

» Ordonanţa 50, bănci, FMI, stat. Cum a reacţionat fiecare şi cu ce costuri?
» Ministerul Economiei, mandatat să vândă pe Bursă pachetele minoritare deţinute de stat
» FMI: Incertitudinile subminează stabilitatea României
» Băncile nu scapă de prevederile OUG nr. 50/2010

Opinii

» Opinia publică, majoritatea parlamentară şi Che Gargara

Top