29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComuna Izverna va fi alimentată cu apă

Comuna Izverna va fi alimentată cu apă

Comuna Izverna din judeţul Mehedinţi este o localitate de munte, cu aproximativ 700 de locuitori, majoritatea peste 50 de ani. Oamenii sunt nevoiţi să aducă apă pentru consum de la câţiva kilometri. Această problemă va lua sfârşit de la începutul anului viitor, când proiectul demarat de Primăria Izverna, în valoare de 1,4 milioane de lei, va lua sfârşit, iar oamenii vor avea apă la robinete. Apa va fi adusă în casele oamenilor din Peştera Izverna. Proiectul a fost realizat în proporţie de 50 la sută.
„Apa de izvor se captează cu ajutorul pompelor şi apoi se colectează într-un bazin de acumulare, cu o capacitate de 80 de metri cubi. De aici va curge gravitaţional, prin reţea către consumatori, nu înainte de a trece printr-o staţie de tratare. În urma analizei de laborator, a rezultat că are caracteristici foarte bune. Estimez că, în cursul anului viitor, cei 700 de săteni din Izverna vor avea la robinet apă de izvor de cea mai bună calitate. Firma executantă este cu lucrările în grafic“, a declarat primarul din Izverna, Ion Stoican.
Cei mai mulţumiţi sunt însă localnicii, care nu vor mai fi nevoiţi să mai aducă apă cu găleţile. „Ne-am săturat să tot cărăm apă. Cel mai greu ne era vara. Am înţeles că apa vine direct din peşteră, că acolo e cea mai curată“, a spus Iulică Stanoevici, localnic din Izverna.

Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS