6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpertiza INML, favorabilă lui Ionel Manţog

Expertiza INML, favorabilă lui Ionel Manţog

Expertiza medico-legală realizată de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ (INML) Bucureşti, în dosarul accidentului provocat de pedelistul gorjean Ionel Manţog, este favorabilă politicianului. Medicii legişti au stabilit că nu există o legătură de cauzalitate între deces şi producerea accidentului.

Potrivit Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, nu se face vinovat de moartea lui Constantin Frăţilescu, decedat în urma accidentului produs din vina politicianului. Expertiza realizată de INML Bucureşti a fost cerută de procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova, în urma deshumării cadavrului victimei lui Manţog. Anchetatorii au dorit să verifice dacă există o legătură de cauzalitate între decesul pacientului transportat în ambulanţa lovită de BMW-ul condus de Manţog şi producerea propriu-zisă a accidentului. După mai multe luni, medicii legişti s-au pronunţat şi au ajuns la concluzia că impactul dintre BMW şi salvare nu a condus la moartea pacientului care era înregistrat ca suferind de o afecţiune cardiacă. Atunci când s-a produs evenimentul rutier, Constantin Frăţilescu era transportat de la Motru la Spitalul din Târgu Jiu.

Citat azi la Parchet

Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova, a declarat că dosarul în care este cercetat directorul Complexului Energetic Turceni se apropie de final. Ionel Manţog a fost citat pentru astăzi la Parchetul Curţii de Apel din Craiova pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală. „A venit raportul de expertiză medico-legală şi a fost avizat de Comisia Superioară din cadrul INML. Potrivit raportului de expertiză, nu există o legătură de cauzalitate între deces şi producerea accidentului. Ionel Manţog este citat pentru miercuri (astăzi – n.r.) la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Craiova pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală. Să vedem dacă va avea solicitări, dacă va aduce obiecţii sau dacă va cere ceva. Ancheta se apropie de final“, a precizat procurorul Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel din Craiova.

Acuzat de ucidere din culpă

Ionel Manţog este urmărit penal de procurorii craioveni sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În luna octombrie 2009, autoturismul condus de Ionel Manţog a izbit în plin o ambulanţă care transporta un pacient la Spitalul din Târgu Jiu. Salvarea s-a răsturnat, iar politicianul a scăpat cu doar câteva zile de internare, la un spital din Capitală. Din nefericire însă, bolnavul Constantin Frăţilescu a decedat, iar ambulanţierul a fost grav rănit. Inspectoratul de Poliţie Gorj a stabilit că accidentul, care a avut loc în localitatea Câlnic, s-a produs din cauza lui Ionel Manţog, care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară. Expertiza tehnică a arătat că maşina la volanul căreia se afla politicianul rula cu 80 de kilometri la oră, ambulanţa fiind practic răsturnată. Medicii legişti gorjeni au stabilit că moartea lui Frăţilescu s-a produs ca urmare a bolii şi nu a accidentului. Expertiza solicitată ca urmare a deshumării victimei lui Manţog confirmă practic raportul medico-legal realizat de Serviciul de Medicină Legală Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII