5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorii şi avocaţii rămân în arest

Judecătorii şi avocaţii rămân în arest

Curtea de Apel Craiova a luat ieri în discuţie menţinerea în arest a celor doi judecători şi doi avocaţi judecaţi pentru corupţie.
În dosarul în care  judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu, respectiv avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă sunt judecaţi pentru infracţiuni precum luarea de mită şi traficul de influenţă, urma să fie audiat, la termenul de ieri, denunţătorul Sergiu Stănăgoi, însă acesta a lipsit în mod inexplicabil, în condiţiile în care, arestat fiind, ar fi trebuit să fie adus la instanţă din Penitenciarul Craiova împreună cu judecătorii şi avocaţii. Drept urmare, instanţa s-a limitat la discutarea cererilor de eliberare sub control judiciar, respectiv a oportunităţii prelungirii mandatelor de arestare faţă de cei patru acuzaţi.

„Toată lumea s-a ori-pilat, dar acum situaţia e alta“

În pledoariile lor, apărătorii inculpaţilor au susţinut înlocuirea arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, în contradicţie cu reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a solicitat menţinerea stării de arest faţă de toţi cei patru inculpaţi. Au luat apoi cuvântul cei patru ocupanţi ai boxei acuzaţilor.
„Suntem de şase luni în arest. Ne-am recunoscut faptele de care suntem acuzaţi şi ar trebui să fim eliberaţi“, a declarat Ion Militaru în faţa completului de judecată.
„Sper ca DNA-ul să realizeze ce am făcut noi pentru această instituţie, în condiţiile în care întregul material de urmărire penală este construit pe declaraţia mea şi a lui Militaru“, a spus şi Octavian Ciucă.
„Se vorbeşte despre faptul că eu n-am dat nici o declaraţie. Dar eu pot să dau declaraţie ori pot să nu dau. Sau pot s-o dau în şapte feluri. Nu asta e problema, sunt doar nişte acuzaţii. A existat un impact asupra opiniei publice în acest dosar de corupţie. Toată lumea s-a oripilat, dar după şase luni situaţia e alta, s-a mai estompat acest impact“, a susţinut Laurenţiu Anghel
La rândul său, Bogdan Diaconescu a spus că „termenul rezonabil de arest preventiv a fost depăşit“, susţinând în continuare că dosarul său „a fost fabricat“ şi el nu reprezintă pericol public.
Instanţa a avut însă altă părere, decizând ieri să menţină arestarea preventivă faţă de cei patru şi respingând totodată cererile de eliberare sub control judiciar formulate de inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII