9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Berăria „de la capătul pământului“, scoasă la licitaţie
Istorica berărie Old Forge din Scoţia, administrată de peste 20 de ani de Ian Robertson, a fost scoasă la licitaţie. După cum informează cotidianul italian La Stampa, berăria, care pentru călătorii britanici este „pub-ul de la capătul lumii“, poate fi achiziţionată pentru suma de 790.000 de lire sterline, însă, dacă este să ne luăm după Robertson, profitul este garantat. Datorită peisajelor de vis, a berii la preţuri acceptabile, dar şi a menţionării în Cartea Recordurilor, Old Forge a devenit unul dintre cele mai cunoscute localuri din Marea Britanie. După doar două zile de la publicarea anunţului, proprietarul a primit zeci de oferte, mai ales din partea unor foşti turişti străini, fascinaţi de atmosfera din tavernă. Doi californieni, care pur şi simplu au mărturisit că sunt îndrăgostiţi de berăria din micul sat Inverie, au zburat până în Scoţia pentru a semna contractul, însă acordul nu a putut fi parafat din motive birocratice. „Old Forge este un local foarte popular, mereu au fost turişti şi excursionişti care au străbătut kilometri întregi pentru a bea aici cu noi. Vrem să vindem doar unor persoane care vor să păstreze spiritul original al localului nostru: clienţi amuzanţi, muzică bună şi mâncare de calitate“, a declarat Robertson.

Un cuplu învaţă cum se fac copiii

Un cuplu de nemţi s-a prezentat la o clinică de fertilizare, pentru că, după opt ani de căsătorie, nu aveau încă moştenitori şi nu ştiau care este motivul. După cum informează http://www.irpinianews.it, la analize, medicii au constatat că nici unul dintre soţi nu are nici o problemă. Spre marea lor surpriză, când au întrebat „Cât de des întreţineţi relaţii sexuale“, cei doi soţi i-au privit nedumeriţi şi au întrebat ce vor să zică. Astfel, medicii au aflat că respectivii au crescut într-un mediu ultrareligios şi nimeni nu le explicase cum se fac copiii. „Nu vorbim de oameni retardaţi din punct de vedere mental, ci de oameni care după ani de căsătorie nu erau conştienţi de procesul fizic în sine pentru a procrea“. Cei doi au primit ajutorul unui terapeut sexual. În plus, administratorii clinicii au demarat o anchetă pentru a descoperi dacă există şi alte cupluri în aceeaşi situaţie.

Un clovn în Parlamentul Braziliei
Brazilienii şi-au ales la sfârşitul săptămânii noii parlamentari. Printre noii deputaţi brazilieni se numără atât staruri din lumea fotbalului, cât şi un clovn. După cum informează cotidianul austriac Krone, în urma numărării voturilor exprimate la nivel naţional, s-a constatat că unul dintre viitorii deputaţi va fi nimeni altul decât clovnul profesionist Tiririca, votat de peste 1,3 milioane de conaţionali. Politicieni de seamă ai ţării au cerut însă imediat instanţei să îi interzică clovnului să îşi ducă la îndeplinire mandatul. Din câte se pare, clovnul nu ştie nici să scrie, nici să citească, acestea fiind condiţii obligatorii pentru a putea ocupa postul de deputat. Judecătorul a decis ca Francisco Oliveira, care este cunoscut sub numele de clovnul Tiririca, să demonstreze în termen de zece zile că nu este analfabet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS