13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzbunarea unui poliţist comunitar

Răzbunarea unui poliţist comunitar

Din dorinţa de a strânge bani la buget sau poate pentru a fi avansat în grad, un poliţist comunitar din Sectorul 1 Bucureşti a recurs la metode cel puţin ciudate. Cătălin Florian Bănică i-a aplicat unui cetăţean care nu a locuit niciodată în Capitală şapte amenzi, din motive numai de el ştiute.

Un tânăr din Drobeta Turnu Severin, care nu a locuit niciodată în Bucureşti şi nu a vizitat în ultimul an Capitala, a fost amendat de şapte ori de acelaşi poliţist din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Comunitară din Sectorul 1 Bucureşti. Mehedinţeanul a primit şase amenzi pe motiv că şi-a plimbat câinele pe străzile Sectorului 1 fără să dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului, iar în urmă cu o lună, a mai primit o amendă pe motiv că a fost prins comercializând flori fără autorizaţie.
Adrian Oleacu consideră că totul a început pe 11 august 2009, când acesta a fost implicat într-un accident rutier în localitatea Dragomireşti Vale. La volanul celeilalte maşini implicate în evenimentul rutier se afla chiar mama lui Florian Cătălin, căreia tânărul de bună-credinţă i-a dat asigurarea obligatorie şi o copie după buletinul de identitate, fără să presupună însă ce va urma.
„Eu nu am locuit niciodată în Bucureşti şi nu am domiciliul în Bucureşti. Acum un an şi ceva am fost în Capitală cu nişte treburi şi atât. Totul a început după ce am mers în Severin, la finanţe, să plătesc nişte amenzi în valoare de 700 de lei pentru că voiam să radiez o maşină. Acolo, doamna de la ghişeu mi-a spus că, de fapt, am de plătit 2.700 de lei pe nişte procese-verbale încheiate în Bucureşti din diferite motive, că am plimbat câinele, că am vândut flori fără autorizaţie şi multe altele. Era vorba despre şapte amenzi eliberate de acelaşi poliţist. Sunt şase procese-verbale că am plimbat câinele fără materiale de curăţare a dejecţiilor şi unul că am vândut flori“, a declarat Adrian Oleacu.

Poliţistul i-a falsificat semnătura

Din motive greu de înţeles, agentul de poliţie Bănică Florian Cătălin, cu legitimaţia de serviciu numărul 743, a folosit copia cărţii de identitate a mehedinţeanului şi a aplicat periodic şapte amenzi în valoare de 2.700 de lei pe numele lui Adrian Oleacu. Mai mult decât atât, acesta a şi falsificat semnătura tânărului din Severin, iar la nici un proces-verbal nu au fost trecuţi martori.
„Eu m-am tot gândit de unde aceste amenzi şi de unde să aibă ei datele mele de identificare. Atunci mi-am amintit că în vara anului 2009 am avut un accident de circulaţie pe centura Bucureştiului, în dreptul localităţii Dragomireşti Vale. La volanul celeilalte maşini era o femeie, iar cu ea era şi băiatul ei. Atunci i-am dat asigurarea obligatorie şi o copie după buletinul meu de identitate. Am mers să verific pe numele cui este înscrisă cealaltă maşină implicată în accident şi am văzut că era pe numele mamei agentului, Bănică Maria Marcela, care are acelaşi domiciliu ca şi agentul. Poate din răzbunare agentul mi-a aplicat în fiecare lună câte o amendă, fără ca eu să fiu de faţă. Nu o să plătesc aceste amenzi, pentru că este vorba de o sumă foarte mare. Am făcut şi o plângere penală împotriva agentului, am făcut şi o sesizare scrisă la Poliţia Comunitară a Sectorului 1, unde acesta lucrează, însă domnii de acolo mi-au trimis un răspuns scris că între timp a fost dat afară. Oricum este un proces pe rol şi nu am de gând să renunţ“, a mai spus Adrian Oleacu.

Florian Cătălin nu mai lucrează la Poliţia din Sectorul 1

Greu de înţeles este şi faptul că superiorii lui Cătălin Florian Bănică au trecut cu vederea aceste amenzi, dar şi mai suspect este faptul că Finanţele din Sectorul 1 au trimis şapte somaţii de plată, pentru şapte amenzi, pe numele unui individ care nu are domiciliul în Bucureşti. În încercările noastre de a lua legătura cu reprezentanţii Poliţiei Comunitare din Sectorul 1, am reuşit doar să obţinem un punct de vedere scris, prin care am fost înştiiţaţi că agentul de poliţie Bănică Florian Cătălin nu mai lucrează la Poliţia din Sectorul 1. „Având în vedere adresa nr. 5022/31.08.2010 privind formularea unei plângeri împotriva numitului Bănică Florian Cătălin, precizăm că persoana mai sus-menţionată nu mai este angajatul Direcţiei Generale de Servicii Comunitare Sector 1“, se arată în răspunsul trimis de Poliţia Comunitară a Sectorului 1 Bucureşti, semnat de Andrei Mihail, director general.
Adrian Oleacu este hotărât să acţioneze în judecată Poliţia Comunitară şi Finanţele Sectorului 1 Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII