11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlacă în memoria profesorului de religie

Placă în memoria profesorului de religie

La începutul lunii iunie, Florin Buzatu, un profesor de religie, de doar 24 de ani, a decedat într-un violent accident rutier. Tânărul era profesor de religie la Colegiul Tehnic Mătăsari şi cantor la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din centrul municipiului Târgu Jiu. La începutul acestui an şcolar, elevii şi profesorii, dar şi familia fostului profesor au participat la dezvelirea unei plăci comemorative în amintirea lui Florin Buzatu. Acţiunea a avut loc în cabinetul de religie, amenajat în interiorul Colegiului din Mătăsari de însuşi profesorul care a decedat în urmă cu trei luni.
Conducerea liceului a declarat că Florin Buzatu a fost un profesor de excepţie, care n-a avut linişte până nu a reuşit să amenajeze un adevărat cabinet de religie care, începând din acest an şcolar, se va numi Cabinetul de religie „Florin Constantin Buzatu“. „Evenimentul care a avut loc la Mătăsari s-a împlinit prin grija conducerii colegiului, a profesorilor care i-au fost colegi, a elevilor care l-au iubit şi preţuit şi, nu în cele din urmă, a familiei care nu a încetat să-l plângă.
Au participat, alături de colegii săi profesori, un număr însemnat de elevi care s-au recules, cu smerenie, la slujba ţinută de un sobor de preoţi, în fruntea căruia a stat însuşi protopopul de Târgu Jiu, Ionuţ Câmpeanu. Munca lui Florin Buzatu a fost continuă şi, ca urmare, pierderea a fost cu atât mai greu de suportat“, a afirmat directorul colegiului, Ion Dădălău. „Spunea cineva că Dumnezeu l-a iubit atât de mult pe Florin, că l-a vrut aproape prea devreme. Poate tocmai pentru că Florin Buzatu a fost un pedagog desăvârşit care a ştiut, într-un timp foarte scurt, să ofere multă, multă dragoste, nimeni dintre cei care l-au cunoscut n-a reuşit să-l uite.
Florin Buzatu va fi, însă, de acum, mereu prezent în conştiinţa celor care l-au cunoscut şi nu numai“, a spus una dintre elevele fostului cadru didactic. Pe placa dezvelită la Mătăsari scrie: „Aici, în această sală, el, Florin, apostol al luminii, parfum al florilor, ne-a dăruit bucuria vieţii. Pentru el, ea a fost prea scurtă. Veşnic îţi vom plânge plecarea“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS