11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtecţia Consumatorilor va tăia în carne vie

Protecţia Consumatorilor va tăia în carne vie

Recondiţionarea produselor alimentare retrase din consum va fi amendată cu până la 10.000 de lei, iar păstrarea alimentelor în condiţii improprii va fi sancţionată cu până la 6.000 de lei. Pentru nerespectarea normelor de igienă în unităţile publice, agenţii pot plăti şi 3.000 de lei.

Recondiţionarea produselor alimentare retrase din consum ca fiind necorespunzătoare condiţiilor de calitate şi refolosirea ca materie primă a preparatelor culinare finite, amestecarea tocăturilor de carne crudă cu cele tratate termic, precum şi folosirea repetată a grăsimilor alimentare la operaţiunile de prăjire şi încorporarea în preparate a grăsimilor folosite la prăjire vor fi amendate cu sume între 2.000 şi 10.000 de lei, se arată într-un proiect elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Conform documentului, constituie contravenţie şi se va sancţiona cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei şi recepţia şi introducerea în procesul de producţie sau de prelucrare a materiilor prime şi auxiliare, semifabricate sau finite, cu modificări şi fără constatarea salubrităţii lor de către persoane răspunzătoare, pe baza certificatelor de calitate eliberate de către furnizori.
Aceeaşi amendă va fi aplicată şi pentru nerespectarea normelor de igienă la prepararea şi păstrarea cremelor de ou, a maionezei şi a produselor de carne speciale, precum şi în cazul păstrării, transportului şi servirii îngheţatei.
Nerespectarea condiţiilor de depozitare, expunere şi manipulare, existenţa unor spaţii necorespunzătoare manipulării produselor, funcţionarea defectuoasă a aparaturii de control, vânzarea produselor expirate şi refolosirea sau comercializarea veselei de unică folosinţă vor fi amendate, potrivit proiectului ANPC, tot cu sume cuprinse între 2.000 şi 6.000 de lei.

Etichetarea incorectă a alimentelor, sancţionată cu până la 3.000 de lei

Etichetarea incorectă a produselor alimentare şi nerespectarea în unit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII