14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecursul în cazul lui Covei se judecă astăzi

Recursul în cazul lui Covei se judecă astăzi

Iustin Covei şi alţi zece inculpaţi în dosarul în care sunt judecaţi la Tribunalul Bucureşti pentru infracţiuni cu cărţi de credit vor afla astăzi dacă scapă sau nu de arest. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor judeca astăzi recursul formulat de procurorii DIICOT – Structura Centrală împotriva hotărârii de vineri, 13 august, a Tribunalului Bucureşti, care a admis cererile de eliberare provizorie formulate de Covei şi alţi zece inculpaţi din dosar. Hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti a fost un cadou nesperat pentru Iustin Covei, venit chiar cu o zi înainte de a împlini 24 de ani, la aproape un an de când a fost arestat preventiv. Totuşi, Covei şi-a petrecut ziua de naştere în arest, pentru că procurorii au făcut recurs împotriva hotărârii judecătorilor.
Remintim că Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT – Structura Centrală pe 8 martie 2010, alături de mai mulţi membri ai unui grup infracţional organizat, printre care se numără „Nixon“ şi „Fulgerică“. Toţi sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii bucureşteni, inculpaţii au format în municipiul Craiova patru grupări infracţionale, cu legături strânse între ele, care îşi derulau activitatea infracţională în România, Australia, Iordania sau Cipru. La dosarul întocmit de procurori au fost adăugate şi două filmări, făcute pe 13 şi 19 aprilie 2009, de camerele de supraveghere ale unui ATM Carpatica din Craiova, în care apărea Covei retrăgând bani de pe două carduri contrafăcute.
Din 18 septembrie 2009, de când au fost reţinuţi preventiv Covei şi restul carderilor, şi până astăzi, aceştia nu au reuşit să iasă din arest, deşi au formulat mai multe cereri de eliberare provizorie sau de înlocuire a măsurii arestării preventive.
Cei 11 inculpaţi din dosar, cărora Tribunalul Bucureşti le-a admis pe 13 august cererile de eliberare provizorie, sunt la mâna judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care vor decide astăzi dacă pot fi judecaţi în continuare în stare de libertate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII