16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirecţia Copilului, restructurată de guvern

Direcţia Copilului, restructurată de guvern

Şefii direcţiilor de asistenţă socială din ţară negociază cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale numărul de angajaţi pe care trebuie să îi concedieze în viitor, ca urmare a restructurării instituţiilor.

La Târgovişte au avut loc, în această săptămână, întâlniri între zece directori de DGASPC-uri din ţară şi reprezentanţii guvernului pe tema reducerii numărului de angajaţi şi a noilor organigrame ale instituţiilor de asistenţă socială. Potrivit lui Florin Stancu, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, miercuri a avut loc o întâlnire cu secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, iar joi, cei zece directori convocaţi la Târgovişte s-au întâlnit cu ministrul Mihai Şeitan. „Autorităţile centrale se gândesc la o reorganizare mai unitară a direcţiilor din ţară. Vorbim de un proiect privind o organigramă cadru şi o structură cadru, definite la nivelul guvernului. Noi ne-am prezentat punctul nostru de vedere. După criteriile dumnealor, am discuta despre concedierea a sute de oameni. După criteriile noastre, vorbim de zeci“, a spus directorul Florin Stancu.
DGASPC Dolj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj şi finanţată din bugetul local, a fost ocolită de prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 63 a guvernului privind reducerea numărului de funcţionari publici din administraţiile locale. Întrebat dacă, în urma restructurării anunţate, numirea managementului instituţiei va fi un atribut preluat de minister, directorul Florin Stancu a declarat că DGASPC Dolj va rămâne sub coordonarea CJ Dolj.
„În urma discuţiilor am reuşit să obţinem de la autorităţile centrale o enumerare a numărului minim de structuri ce trebuie să se afle în componenţa Direcţiei, dar ne vor impune un număr maxim de angajaţi în ceea ce priveşte aparatul de lucru propriu, între 90 şi 125 de posturi. Numărul acesta va fi stabilit în funcţie de numărul de persoane care beneficiază de asistenţă socială la nivelul fiecărui judeţ cu toate că, deocamdată, încă nu este definit foarte clar aparatul propriu“, a mai spus Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII