11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBebeluş din Olt, mort în explozia de la maternitate

Bebeluş din Olt, mort în explozia de la maternitate

Unul dintre bebeluşii care au decedat în urma exploziei de la Maternitatea din Giuleşti era din Olt.

Primul bebeluş decedat în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti era din Slatina, Olt. Potrivit declaraţiilor furnizate de medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu“, unul dintre cei 11 bebeluşi care erau internaţi la Maternitatea Giuleşti şi au fost transferaţi la spitalul pe care îl reprezintă, era din judeţul Olt. Alexia-Gabriela Florescu a murit în noaptea de luni spre marţi.
„Primul bebeluş decedat la noi era din Slatina, judeţul Olt. Este vorba de un prematur, care era internat de mai mult timp la Maternitatea Giuleşti şi care avea o malformaţie cardiacă. Acesta a fost în stop cardiorespirator în momentul plecării de la Giuleşti către noi. A fost resuscitat de SMURD şi şi-a revenit. A fost internat la noi luni seară. Însă, la câteva ore după, în jurul orei 1.00, a făcut din nou stop cardiorespirator şi nu şi-a mai revenit. Este vorba de o fetiţă care suferise arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, precum şi arsuri ale căilor respiratorii“, a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu“.  

„Nici n-am apucat să-mi ţin copilul în braţe“

Viorel Florescu, din Slatina, este tatăl primului bebeluş decedat în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti. „Soţia a avut o sarcină cu probleme, a născut prematur. Fetiţa mea, Alexia-Gabriela, s-a născut la 36 de săptămâni şi, când a izbucnit incendiul, era la Reanimare. Au resuscitat-o şi au transferat-o la «Grigore Alexandrescu». Mi-am identificat copilul după trăsăturile feţei, sprâncene şi păr. Mi-au spus că a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Au încercat să o resusciteze, dar nu au reuşit. Nici n-am apucat să-mi ţin copilul în braţe“, a declarat, pentru un ziar central, tatăl bebeluşului decedat.
Viorel Florescu este ajutorul şefului de post de la Poliţia Izvoarele şi împreună cu soţia sa mai are o fetiţă de şase ani.
Familia Florescu este în stare de şoc. Rudele de-abia îşi pot stăpâni durerea. Acestea au refuzat să dea declaraţii sau să fie fotografiate. „Nu vrem aparate de fotografiat sau camere. Nu vrem să dăm declaraţii, vrem doar să fim lăsaţi în pace pentru a înmormânta copilul“, au declarat, cu lacrimi în ochi, rudele familiei Florescu.
Micuţa Alexia-Gabriela s-a născut pe 16 iulie la Slatina, iar pe 22 iulie, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au decis transferul acesteia către Maternitatea din Giuleşti pentru că micuţa avea o malformaţie cardiacă.

Bilanţul bebeluşilor morţi a ajuns la cinci

Încă un nou-născut care suferise arsuri grave în incendiul de luni de la Maternitatea Giuleşti a murit în cursul nopţii de miercuri spre joi, în timp ce alţi şase se află în stare gravă. Bebeluşul avea arsuri pe 75% din suprafaţa corpului şi era intubat. Bilanţul victimelor incendiului de la Maternitatea Giuleşti se ridică acum la cinci.
Ceilalţi bebeluşi de la Secţia de prematuri a Maternităţii Giuleşti sunt stabili, dar în stare gravă. Ei sunt internaţi în continuare la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, dar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.
Luni seară a avut loc o explozie la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti, la Secţia de terapie intensivă. Cinci dintre nou-născuţii aflaţi acolo şi-au pierdut viaţa în urma incendiului, alţi şase fiind în stare critică. Guvernul a anunţat miercuri că părinţii copiilor decedaţi vor primi din partea statului un ajutor financiar de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII