14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPonta îi ia volanul lui Geoană

Ponta îi ia volanul lui Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că sancţiunea impusă lui Mircea Geoană, de a nu mai face declaraţii vizavi de poziţiile şi deciziile partidului, nu înseamnă retragerea sprijinului de la Senat, preşedintele acestui for urmând să fie susţinut chiar dacă nu va mai fi membru PSD.
„Prin decizia BPN, domnul Geoană a acceptat ca timp de şase luni să nu mai aibă poziţii publice faţă de direcţiile pe care PSD le are sau nu. Am stabilit cu toţii în BPN, cu un vot unanim, că, în momente atât de dificile pentru România, PSD nu poate avea două direcţii, două volane, două poziţii, una a BPN şi una a domnului Geoană“, a spus Ponta. El a precizat că decizia are şi o sancţiune aplicată: dacă Geoană va încălca hotărârea BPN, va fi exclus. Dacă dl Geoană va face în continuare declaraţii publice vizavi de poziţiile şi deciziile PSD va pleca din PSD“, a explicat Ponta.
„E un silenzio stampa. Domnul Năstase, care a fost ieri la meci, la Dinamo-Rapid, a folosit acest termen. Cred că pentru microbişti e mai clar“, a mai spus Ponta zâmbind.
Liderul PSD a afirmat că această sancţiune nu înseamnă retragerea sprijinului pentru Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. „Primul punct pe ordinea de zi a BPN a fost o reconfirmare a faptului că PSD nu va face nici un fel de cerere de revocare a domnului Geoană de la Senat, chiar dacă domnul Geoană nu va mai fi membru PSD“, a spus Ponta, adăugând că „interesul partidului e chiar mai important decât interesul personal“.
Social-democratul a explicat că un grup parlamentar care a propus preşedintele Senatului este singurul îndreptăţit să-i retragă sprijinul şi şi-a exprimat speranţa ca această interpretare să nu fie negată de PDL.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat ieri, înaintea anunţului făcut de Victor Ponta, privind interdicţia de a comenta deciziile PSD, că nu a fost sancţionat. „Este vorba de o anumită coerenţă în comunicarea publică a partidului şi acest lucru evident că este o decizie pe care o voi respecta“, a spus acesta, fără să indice însă ce i-a fost reproşat.
„Important e să punem partidul şi oamenii pe primul loc. Cred că din acest moment discuţiile în contradictoriu ar trebui să conducă mai degrabă către soluţii concrete pentru ţară“, a spus Mircea Geoană.
Geoană a mai fost întrebat dacă a fost de acord cu decizia de a nu mai vorbi public despre deciziile partidului, acesta răspunzând: „După cum vedeţi, vorbesc, nu e o problemă. Vorbesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII