10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGhizi turistici prin telefon pentru operele brâncuşiene

Ghizi turistici prin telefon pentru operele brâncuşiene

Persoanele care vor vizita operele lui Constantin Brâncuşi din municipiul Târgu Jiu vor avea la dispoziţie ghizi care vor putea fi solicitaţi telefonic, prin intermediul angajaţilor Centrului de informare turistică.

Iubitorii lui Brâncuşi vor avea la dispoziţie un Centru de informare turistică şi ghizi care să îi ajute. Centrul de informare turistică va fi deschis începând de astăzi în clădirea fostelor ateliere ale pictorilor membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Gorj. Clădirea a fost modernizată recent de primărie şi amenajată în mod corespunzător pentru a putea oferi servicii celor interesaţi, fie că este vorba de locuitori ai oraşului, fie de turişti. Potrivit viceprimarului Gabriel Sanda, în condiţiile în care vor exista cereri, pe lângă serviciile oferite de cei patru salariaţi ai Centrului, la solicitarea turiştilor vor putea fi chemaţi ghizi profesionişti, care să prezinte informaţii specifice, pe anumite teme.  

De la protecţie socială la artă

Totodată, în aceeaşi clădire cu Centrul de informare turistică va funcţiona un magazin de suveniruri inspirate din operele create de Constantin Brâncuşi. De asemenea, vor mai fi comercializate şi alte obiecte legate de imaginea şi istoria municipiului Târgu Jiu: „Centrul va fi deservit de trei salariate de la Direcţia de Protecţie Socială care au fost detaşate aici, precum şi de o salariată a fostului Centru de Artă «Constantin Brâncuşi». Acesta nu mai funcţionează de câteva luni şi trebuia să începem să facem ceva pentru imaginea lui Constantin Brâncuşi şi a oraşului, în general. Majoritatea oamenilor care vizitează Parcul Central o fac pentru operele lui Brâncuşi şi era păcat să plece cu mâna goală. Personalul este instruit şi poate să prezinte informaţii despre hoteluri, obiective turistice, numere de telefon utile. Turiştii vor avea acces gratuit la internet şi un magazin de suveniruri unde va fi disponibilă o varietate largă de marfă. Nu avem ghizi, ci numerele de telefon ale ghizilor. Dacă un turist îşi va exprima dorinţa pentru un ghid anume, îl vom suna şi va veni imediat“, a declarat Gabriel Sanda, viceprimarul din Târgu Jiu.

Deschis pentru cumpărături

Centrul de informare turistică şi magazinul de suveniruri vor fi inaugurate astăzi, de la ora 17.00, în Parcul Central. La eveniment va fi prezent primarul Florin Cârciumaru, care a promis că va fi primul care îşi va cumpăra un suvenir din noul magazin deschis de primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU