24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăpitanul Dragnea s-a întors acasă în sicriu

Căpitanul Dragnea s-a întors acasă în sicriu

Trupul neînsufleţit al ofiţerului român decedat în accidentul aviatic din Munţii Bucegi a fost adus vineri după-amiază cu o aeronavă militară la Craiova. După ce a fost transbordat într-un camion militar, sicriul învelit în tricolor a plecat către Poiana Mare, unde Claudiu Dragnea va fi înmormântat sâmbătă după-amiază.

Căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, decedat luni în accidentul aviatic de la Fundata, în care au murit şi şase militari israelieni, a fost comemorat vineri dimineaţă la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, de către membrii familiei şi de colegii săi de la Statul Major al Forţelor Aeriene, unde era pilot.
Ceremonia de comemorare religioasă şi militară organizată de Ministerul Apărării Naţionale a început la ora 14.00, când colegii de la Statul Major al Forţelor Aeriene au purtat pe umeri sicriul eroului căzut la datorie în Munţii Bucegi, când executa un zbor împreună cu şase militari israelieni. Generalul Statului Major al Forţelor Aeriene, Ion Aurel Stanciu, i-a adus un ultim omagiu căpitanului Dragnea, povestind, totodată, despre activitatea acestuia în cadrul Armatei Române.
La ceremonia de la Otopeni au participat soţia, mama şi fratele căpitanului Dragnea, care au stat în permanenţă alături de sicriul militarului. Sosit şi el la ceremonie, ambasadorul Israelului în România, David Oren, a prezentat condoleanţe familiei militarului, atât din partea sa, cât şi din partea preşedintelui statului Israel.
La finalul ceremonialului militar şi religios, avionul în care se afla sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului a decolat de pe Aeroportul Otopeni, cu destinaţia Craiova.

O pală de elice pentru mormânt

În jurul orei 16.00, aeronava militară a aterizat pe Aeroportul Militar din Craiova. Din avionul de transport au fost coborâte zeci de coroane de flori, ce au fost urcate rând pe rând într-un camion militar. Doi militari au coborât apoi din avion o pală de elice, vopsită în culorile drapelului românesc, ce va fi postată pe mormântul ofiţerului. Alţi şase militari au purtat pe umeri sicriul căpitanului Dragnea, acoperit cu steagul tricolor. Coşciugul cu trupul neînsufleţit a fost urcat apoi în camionul militar, care a plecat către Poiana Mare, localitatea de baştină a căpitanului Dragnea, unde acesta va fi înmormântat sâmbătă după-amiază.
Cu aceeaşi aeronavă militară au mai venit soţia, mama şi fratele lui Ştefan Claudiu Dragnea, care au plecat, la rândul lor, către Poiana Mare la bordul unui microbuz al armatei. La aeroport a fost prezentă şi o ambulanţă, cadrele medicale fiind pregătite să intervină în cazul în care soţiei lui Dragnea, gravidă în cinci luni, i s-ar fi făcut rău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII