16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSilviu Ionescu rămâne după gratii

Silviu Ionescu rămâne după gratii

Fostul însărcinat cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu, deferit justiţiei pentru ucidere din culpă, va fi judecat în continuare în arest, după ce Judecătoria Sectorului 3 a respins cererea acestuia de eliberare sub control judiciar, însă decizia poate fi atacată cu recurs. Dezbaterile pe fondul cauzei vor continua pe 6 octombrie, iar instanţa a stabilit pentru 17 august termen intermediar, pentru verificarea legalităţii arestării preventive a fostului diplomat.
 Silviu Ionescu a declarat marţi, la Judecătoria Sectorului 3, unde a avut loc primul termen al procesului în care este acuzat de ucidere din culpă, că s-a mai încercat în trecut compromiterea sa cu un accident rutier, tot în Singapore. Astfel, deşi dezbaterile pe fondul cauzei s-au amânat pentru 6 octombrie, deoarece părţile vătămate Bong Hwee Haw şi Yenny Young nu au fost citate, judecătorul a luat în discuţie o cerere de eliberare sub control judiciar făcută de avocatul lui Ionescu.
Pe de altă parte, fostul diplomat român a spus că nu vrea să aducă argumente legate de starea sa de sănătate sau de situaţia materială a familiei sale pentru a fi eliberat, ci vrea să pună accentul pe probele pe care anchetatorii nu le-au luat în calcul. Ionescu a invocat faptul că fostul său şofer a susţinut în declaraţia dată la Parchet că nu i-a cerut să ascundă adevărul. De asemenea, în privinţa ştergerii unor date din computerul de la ambasadă, pentru ascunderea urmelor accidentului, Ionescu a spus că respectivul computer nu mai fusese folosit cu o lună înainte de evenimente, dar că acest lucru nu apare în rechizitoriu.
În privinţa susţinerii Parchetului, potrivit căreia Ionescu s-ar fi folosit de boala de care suferea ca să plece din Singapore imediat după accident, fostul diplomat a spus că plecarea sa în România era planificată cu două luni înainte, pentru că fusese obligat, ca orice bugetar, să îşi ia cele opt zile de concediu fără plată.
De asemenea, fostul diplomat a precizat că, deşi din expertiza făcută de singaporezi şi din declaraţiile poliţiştilor reiese că maşina pe care ar fi condus-o nu a frânat înainte de accident, în dosar apar declaraţiile unor martori care susţin că ar fi auzit frâne puternice.
Totodată, Silviu Ionescu a adăugat că a cerut la Parchet audierea patronului OTV Dan Diaconescu în calitate de martor, însă anchetatorii nu au fost de acord. Ionescu a menţionat că jurnalistul i-a spus că a făcut „o investigaţie jurnalistică“ în Singapore, după accident, şi a aflat că la televizuni şi pe internet a circulat timp de două zile o înregistrare în care fostul diplomat pare că iese din maşină, după accidentarea uneia dintre victime, cu o sticlă de lichior în mână, şi o loveşte pe victimă cu piciorul.
În final, fostul diplomat a arătat că şi-a dat demisia de la Ministerul Afacerilor Externe şi şi-a făcut o afacere, care să îi aducă venituri şi să poată plăti tratamentul soţiei, care este internată în spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS