12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrâu furat direct cu combina

Grâu furat direct cu combina

Două persoane din localitatea doljeană Valea Stanciului au fost reţinute luni, după ce au fost prinse treierând grâul aparţinând SC Cervina SA Segarcea. Pentru prinderea celor doi doljeni, tată şi fiu, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească sprayurile iritant-lacrimogene.
Potrivit reprezentanţilor IPJ, luni după-amiază, directorul SC Cervina SA Segarcea a sesizat faptul că mai multe persoane au intrat la treierat cu o combină într-o cultură de grâu ce aparţine unităţii. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului i-au descoperit pe Nicolae Olaru, de 45 de ani, şi pe fiul său, Iulian Olaru, de 18 ani, ambii din Valea Stanciului, care încercau să plece din zonă cu un tractor în care aveau peste 14.000 de kilograme de grâu. Când au fost luaţi la întrebări, cei doi au început să-i ameninţe pe oamenii legii, sperând că îi intimidează şi pot să plecea cu grâul sustras. Întrucât cei doi au devenit violenţi şi nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii au folosit sprayul iritant-lacrimogen, i-au încătuşat şi dus la secţie. În urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că tatăl şi fiul nu sunt la prima faptă de acest fel, pentru că, duminică, Nicolae Olaru mai intrase pe cultura SC Cervina şi mai treierase o suprafaţă de aproximativ 200 de metri lungime.
Tot duminică, Nicolae Olaru a intrat cu combina şi pe terenul Mihaelei Gîngioveanu, de 34 de ani, din comuna Valea Stanciului, iar atunci când a fost surprins de femeie a agresat-o şi a plecat cu grâul furat. Poliţiştii doljeni au explicat că pe numele celor doi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi au fost conduşi în arestul IPJ Dolj, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie şi distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII