17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova, împânzită de poliţişti şi jandarmi

Craiova, împânzită de poliţişti şi jandarmi

http:http://www.youtube.com/watch?v=2UtuJQUvlLA


Poliţiştii şi jandarmii doljeni au executat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Craiova, o razie de proporţii, în urma căreia au fost date sute de amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a dispus la sfârşitul săptămânii trecute efectuarea unor acţiuni la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ, în scopul descurajării faptelor penale şi asigurării ordinii şi siguranţei publice.
IPJ Dolj s-a conformat şi, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Dolj, a scos pe străzi peste 200 de poliţişti şi jandarmi, care i-au amendat pe toţi cei care au fost găsiţi în neregulă. Nu mai puţin de 1.577 de persoane au fost legitimate, iar 1.124 de autovehicule au fost oprite în trafic şi controlate. Potrivit datelor centralizate de IPJ Dolj, în urma raziei au fost constatate 359 de abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 92.170 de lei. De asemenea, poliţiştii au constatat şapte fapte penale, au retras şapte certificate de înmatriculare şi au reţinut opt permise de conducere.

Razie prelungită

Sâmbătă, agenţii din cadrul Biroului Rutier au acţionat în Craiova pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă. Cât timp au stat în trafic, oamenii legii au constatat 91 de abateri contravenţionale, toate fiind sancţionate cu amenzi. 35 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, însă nu au scăpat nici cei care vorbeau la telefonul mobil sau nu purtau centura de siguranţă, alţi 45 de şoferi fiind amendaţi pentru aceste abateri. Valoarea amenzilor date de poliţiştii de la Biroul Rutier a fost de 7.150 de lei.
Sâmbătă seară, a venit rândul poliţiştilor Secţiilor 1, 5 şi 6 să iasă în stradă în număr mare, aceştia acţionând însoţiţi de reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova în cartierele din raza de competenţă, cum ar fi Faţa Luncii, Craioviţa Nouă sau Catargiu. Poliţiştii susţin că au verificat 35 de locuri în care de regulă se comit infracţiuni, cum ar fi barurile sau sălile de jocuri electronice, unde au legitimat 85 de persoane. În urma acţiunii poliţiştilor de la cele trei secţii au fost constatate 17 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 1.770 de lei.
Potrivit IGPR, vineri, la nivel naţional au acţionat peste 8.600 de poliţişti, care au constatat 415 infracţiuni, au prins 422 de suspecţi de comiterea de infracţiuni şi au arestat 45. De asemenea, au fost identificate 31 de persoane urmărite la nivel naţional, au fost constatate 12.000 de contravenţii şi confiscate bunuri în valoare de 153.137 de lei. Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 362 de permise de conducere şi au retras 354 de certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII