17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfluenţă vândută pe bani grei

Influenţă vândută pe bani grei

Luminiţa Pleşan şi Maria Bălu au fost trimise în judecată de Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi trafic de influenţă în formă continuată.
În cursul lunii noiembrie 2006, Luminiţa Pleşan a pretins şi a primit de la două denunţătoare suma de 30.000 de lei pentru a interveni pe lângă un ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Mehedinţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, asupra căruia avea o influenţă reală, pentru a-l determina să coordoneze cercetările penale efectuate de subordonaţii săi într-un dosar penal astfel încât să se dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de cele două denunţătoare. În dosar, denunţătoarele aveau calitatea de învinuite, fiind cercetate pentru infracţiuni din sfera fraudelor bancare, respectiv obţinerea de credite bancare utilizând documente de identitate falsificate.
La rândul său, Maria Bălu, în perioada februarie – mai 2007, a pretins şi primit de la o denunţătoare suma totală de 35.500 de lei, pretinzând că are influenţă asupra poliţiştilor din cadrul IPJ Mehedinţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru a-i determina să efectueze cercetările penale în aşa fel încât să se dispună o soluţie de netrimitere în judecată în două dosare penale aflate pe rolul acestei unităţi de Parchet, dosare în care atât inculpata, cât şi denunţătoarea erau cercetate pentru obţinerea frauduloasă de credite bancare.
În cursul anului 2008, atât cele două femei din Mehedinţi, cât şi denunţătoarele au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin pentru mai multe infracţiuni în legătură cu obţinerea frauduloasă de credite bancare. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mehedinţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS