10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCei mai mulţi români nu merg în vacanţă

Cei mai mulţi români nu merg în vacanţă

75% dintre persoanele intervievate afirmă că actuala criză economică afectează bugetul de concediu al familiei, potrivit unei cercetări sociologice.  În cazul în care merg în vacanţe, peste 66% dintre persoanele intervievate afirmă că merg cu automobilul, 16% – cu trenul, iar 15% – cu avionul, în timp ce 3% nu ştiu.
Românilor le place să meargă în vacanţe cu familia (57% dintre persoanele chestionate) sau cu familia şi cu prietenii (37%). Doar 5% dintre intervievaţi au susţinut că le place să meargă singuri, iar câte un procent – nu ştiu sau nu răspund.
În egală măsură românii preferă vacanţele în ţară şi cele din străinătate: 48% dintre respondenţi au susţinut că, dacă ar fi să aleagă şi să aibă posibilităţi, ar prefera vacanţele în străinătate, iar 47% – vacanţele în ţară. Doar 3% nu ştiu şi 2% nu răspund la această întrebare.
În ceea ce priveşte străinătatea, 19% dintre persoanele chestionate ar merge în Italia, 17% – în Spania, 11% – în Franţa, 10% – în Grecia, câte 6 procente în Germania sau Turcia, 4% – în Austria, 3 procente în SUA sau Anglia, câte 2% ar merge în Israel, Bulgaria sau Croaţia şi câte un procent în ţări precum Canada, Elveţia, Egipt, Belgia, Ungaria, Japonia. 5% ar prefera alt loc, 3% nu ştiu, iar 1% nu răspund la întrebare.
Mai bine de jumătate dintre cei chestionaţi – 59% – au susţinut că, în general, în ultimii zece ani, nu au fost plecaţi în concediu pe perioada verii, în timp ce 41% au declarat că au fost plecaţi. În ceea ce priveşte destinaţiile, 72% dintre intervievaţi au răspuns că în România au fost cel mai des în concedii, iar 26% în străinătate.
Sondajul a fost realizat pe 8 şi 9 iulie, pe un eşantion de 1.479 de persoane.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII