14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJiul a înghiţit doi copii

Jiul a înghiţit doi copii

Doi copii s-au înecat în Jiu, în apropierea podului din comuna Bucovăţ, duminică, după ce au rămas nesupravegheaţi de rudele lor cu care veniseră pe malul râului.
Pompierii craioveni au fost anunţaţi prin 112 duminică, în jurul orei 17.15, că o fetiţă s-a înecat în râul Jiu, în zona podului Bucovăţ. Echipajul SMURD care a ajuns la faţa locului a găsit-o pe Cerasela Bâlteanu, de 12 ani, pe malul apei, ea fiind salvată de la înec de un bărbat. Fetiţa a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internată. Rudele copiilor le-au spus pompierilor că alţi doi minori, Miracol şi Luigi Bâlteanu, de şase, respectiv 11 ani, au fost luaţi de curenţii puternici. Poliţiştii doljeni au stabilit că în apă au intrat cinci copii care au rămas nesupravegheaţi. Când au fost luaţi de curenţi, persoanele de pe mal au reuşit să salveze numai trei dintre ei, printre care şi pe Cerasela Bâlteanu.
În scurt timp, la faţa locului au ajuns mai mulţi scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, care au început căutarea celor doi copii, însă până la lăsarea serii nu au reuşit să îi găsească. Trupul neînsufleţit a lui Luigi Bâlteanu a fost găsit abia ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, în apropierea locului în care copilul intrase în apă. Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, până ieri, la ora 16.00, corpul lui Miracol nu fusese găsit, deşi căutările au fost extinse pe mai multe sute de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII