5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞeful CJ Gorj şi-a prezentat raportul de activitate

Şeful CJ Gorj şi-a prezentat raportul de activitate

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, şi-a prezentat în ultima şedinţă a CJ raportul de activitate aferent anului 2009 şi obiectivele pe termen mediu pe care şi le-a propus instituţia pe care o conduce.

Potrivit raportului, anul 2009 a însemnat, pentru preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, un an de continuare a unor proiecte importante, de iniţiere a altora noi, toate decurgând din aceleaşi priorităţi stabilite prin Strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj 2007-2013. Strategia de dezvoltare socio-economică este actualizată prin intermediul grupurilor de lucru, în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel de ţară, regiune şi judeţ. Activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj s-a desfăşurat în baza atribuţiilor şi competenţelor conferite de lege, după cum urmează: în activitatea de reglementare, preşedintele CJ a urmărit îndeplinirea hotărârilor Consiliului Judeţean Gorj, ca for deliberativ. În cursul anului 2009, Consiliul Judeţean Gorj s-a întrunit în 15 şedinţe, dintre care 12 ordinare şi trei extraordinare, adoptându-se 123 de hotărâri, iar preşedintele consiliului judeţean a emis în anul 2009 un număr de 583 de dispoziţii.

Drepturi salariale acordate

Hotărârile adoptate se referă la rezolvarea unei palete largi de probleme, în funcţie de necesităţile de dezvoltare economico-socială a judeţului, şi anume: probleme organizatorice, probleme privind bugetul, probleme de personal, probleme de patrimoniu, probleme de cooperare şi dezvoltare regională, probleme tehnice, probleme de drumuri, probleme de mediu şi urbanism, strategii, recunoaşteri la nivel de comunitate. Toate hotărârile consiliului judeţean scadente la 31.12.2009 au fost duse la îndeplinire. Dispoziţiile emise au avut ca obiect o problematică diversă: constituirea unor comisii de recepţie, constituirea unor comisii de concurs şi contestaţii, convocarea consiliului judeţean în şedinţă ordinară/extraordinară, schimbarea numelor pe cale administrativă, constituirea unităţilor de implementare a proiectelor, constituirea comisiilor de evaluare a ofertelor pentru achiziţii publice, acordarea unor drepturi salariale.

Perspective

Principalele obiective pe care Consiliul Judeţean Gorj şi le propune în continuare vizează îmbunătăţirea accesului firmelor la programele de finanţare active pe piaţă prin acţiuni de mediatizare a acestora. De asemenea, susţinerea reformei administraţiei publice prin corelarea structurii organizatorice proprii şi a unităţilor subordonate la noile cerinţe, îmbunătăţirea calificării angajaţilor, creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor sau sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale pentru obţinerea unor finanţări din fonduri nerambursabile. Finanţarea acestor iniţiative se va face prin intermediul unor proiecte cu finanţare extrabugetară. În domeniul turismului – promovarea obiectivelor turistice din judeţ, staţiunea Rânca fiind doar unul dintre obiectivele importante care beneficiază de investiţii importante în anul 2010. Tot în acest domeniu, prin intermediul proiectului „Redescoperă Gorjul“ (proiect aflat în faza de evaluare tehnico – economică) se asigură vizibilitatea Gorjului în ţară şi străinătate.

Neîmpliniri

Raportul prezentat de Ion Călinoiu în faţa consilierilor judeţeni vorbeşte şi despre nerealizarea în totalitate a obiectivelor propuse: „Înţeleg, pe de o parte, să-mi asum nerealizarea în totalitate a obiectivelor pe care mi le-am propus pentru anul 2009; pe de altă parte, înţeleg să «împart» cu dumneavoastră realizările evidenţiate în raport, întrucât, fără sprijinul necesar, acordat prin votarea unor hotărâri pertinente şi oportune, activitatea administraţiei publice judeţene ar fi avut de suferit. De asemenea, progresul înregistrat nu ar fi fost posibil fără eforturile susţinute ale aparatului de specialitate al consiliului judeţean şi fără o bună colaborare cu autorităţile publice locale, instituţiile şi unităţile subordonate şi, nu în ultimul rând, cu cetăţenii. Totodată, se cuvine evidenţiată colaborarea bună cu Instituţia Prefectului, cu serviciile deconcentrate şi cu structurile mass-media, ştiut fiind că numai o colaborare şi o comunicare eficientă asigură obţinerea unei administraţii publice transparente, orientată spre interesele cetăţeanului“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS